Alexander Albon, performansıyla pek cok insanı şaşırtmasından memnun olduğunu soyledi. Alexander Albon’un sezonun ilk yarısındaki performansı Red Bull’un danışmanı Helmut Marko'yu o kadar etkiledi ki yaz tatilinden sonra surucu, Toro Rosso'dan Red Bull Racing'e gecti. Singapur Grand Prix'sinden once konuşan Taylandlı surucu, boyle hızlı bir kariyer yukselişi beklemediğini soyledi. Albon, “Hoş bir surpriz oldu. Sezon başında ozel beklentilerim yoktu, nasıl performans gostereceğime dair hicbir fikrim yoktu. Kimileri tarafından karanlık bir at olarak kabul edildim, cunku genc surucu programında cok kısa bir sure yer aldım.” “Max Verstappen, Charles Leclerc, George Russell ya da en başından Lando Norris buyuk ekiplerin desteğini aldılar. Uzun zamandır tanınıyorlardı ve geleceğin yıldızları olarak kabul edilmişlerdi. Formula 1'e girdiğimde kimse benden ne bekleyeceğini bilmiyordu ya da duşunemiyordu. Bu acıdan surpriz yapmak guzeldi.” “Helmut Marko beni Kasım ayında arayıp, Formula 1 icin sozleşme teklif ettiği zaman olaylar inanılmaz ve oldukca başarılı şekilde gelişti. 2012'de zor zamanlar gecirdim, ancak bu zorluklar daha guclu olmamı sağladı. Bir kez kovulduktan sonra tekrar yerini kaybetmekten korkuyorsun, ama tunelin sonunda her zaman ışık olduğunu biliyorsun. 2012 karakterimi geliştirmek icin onemliydi.” Genc surucu Singapur ve diğer yarışlar icin umutlu konuştu. “Benim icin, Singapur Grand Prix bir ev yarışı gibi. Cunku Tayland cok uzakta değil. Grand Prix'ye arkadaşlarım ve ailem gelecek. Singapur bir cadde pisti ve burada hata yapamazsınız. Simulatorde antrenman yaptım ve şimdi gercek aracın direksiyonuna gecmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” “Tabii ki kalan yarışlarda yuksek sonuclar elde etmek ya da podyuma cıkmak istiyorum. Ancak bunu duşunmuyorum. Neler olacağını goreceğiz.” İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Albon: “Pek cok insanı şaşırtmak harika”