Mercedes pilotu Valtteri Bottas, Formula 1 yarışlarında piste dokulen fren tozunun, hava kirliliğinden daha buyuk sorun olduğunu, bu yuzden Singapur'daki mevcut kirlilik kadar bu durumun da endişe verici olduğunu soyledi. Endonezya'daki orman yangını nedeniyle Singapur'daki hava şartları oldukca kotu. Organizatorler, kirlilik seviyesinin kritik seviyede kalması halinde seyircilere gaz maskesi dağıtılabileceğini işaret ettiler. Bu endişelere rağmen F1 pilotları, hava kirliliğini onemsemediler ve yarıştan sonra pistteki siyah karbon fren parcalarının daha buyuk tehlike teşkil ettiğini soylediler. Bottas, "Gercek manada aşırı endişeli değilim. Burada yaşıyor olsaydım, zaten coğu zaman kapalı mekanda olurdum." "Yarışırken zaten oldukca fazla karbon fren tozu soluyoruz. Bu acıdan bizim icin devasa bir fark olacağından emin değilim." dedi. Fren tozu icin yapılacak bir şey olup olmadığı sorulduğunda Bottas, "Bir şeyler yapılabilir mi bilmiyorum." "Tabii ki kendi frenlerimizden de toz geliyor ancak bu minimum seviyede oluyor. Ancak ondeki araclardan cok fazla fren tozu geliyor." "Her yarıştan sonra hapşırdığınızda, elinize siyah tozlar geliyor. Yıllar gectikce bu vucudumuzu nasıl etkileyecek bilmiyorum. Bir fikrim yok. Kimsenin bunu duşunduğunu sanmıyorum. Tabii ki temiz hava solumak isterim ancak ne yapılabilir bilmiyorum." dedi. Aynı konuya değinen Lewis Hamilton, "Hepimizin doktoru var. Bu bir sorun olarak gundeme gelmedi ancak ben bu durumun farkındayım." "Pilotları tam olarak ne kadar etkiliyor bilmiyorum ancak yarıştan sonra burnunuzu sumkurduğunuzde, burnunuzdan kir, is geliyor." "Temiz hava tabii ki onemli. Bunun icin burada dışarıda koşmamam gerektiği soylendi. Bu harika bir şey değil ve yarışta bizi nasıl etkileyecek bilmiyorum." "Yapabileceğimiz cok bir şey yok. Kaskımızda başka bir şey olma şansı yok. Durum boyle." dedi. Daniil Kvyat, "Tabii ki bircok koşulda yarışabiliriz ancak vucudumuza etkisi nasıl olur bilmiyorum." "Tabii ki suruş yaparken nefes almak zorundayız. Bu bizim icin fiziksel bir aktivite. Bu yuzden... Nasıl etkisi olacağını bilmiyorum ve oğrenmek de istemiyorum." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: "Singapur'da hava kirliliği kadar fren tozu da sorun"