Valtteri Bottas, yarış icindeki mucadelelerini geliştirmek icin takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın gecmişte rakiplerine yaptığı atakları izlediğini soyledi. Bottas’ın İtalya Grand Prix’sinde Charles Leclerc’e karşı daha iyi bir mucadele ortaya koyamaması, Fin surucunun bir aracı yakından takip ederken kendi aracından maksimumu alamadığı duşuncelerini ortaya cıkartmıştı. Bottas, bunun performansını etkileyen faktorlerden biri olduğunu kabul etmiş ve bunu geliştirmesi gerektiğini soylemişti. Bottas, “Bu konuda daha iyi hale gelmem icin takımla bir surece başladık.” “Diğer aracları takip ederken Lewis’in daha iyi hızlı olup atak yapabildiği bazı durumlar var.” “Bundan oğrenebileceğim her şeye bakıyoruz ve gecmişteki farklı yarış ve durumlardaki videolara bakıyoruz.” “Durust olmak gerekirse sahip olduğumuz şartlarda, duzluk hızındaki fark ile ve son bolumde lastiklerdeki duşuşle beraber Monza’da kazanmamızın mumkun olmadığını duşunuyorum.” “Yaptığımız analizlerden sonra, blokajlar yaşamasaydım bile bunun mumkun olmayacağını duşunuyorum. Ancak bu alanda hÂl gelişebilirim ve bu, Lewis’in guclu olduğu bir alan.” “Bu sporda, zaman ayırırsanız geliştirebileceğiniz cok fazla ayrıntı var. Eğer Lewis’i yenmek istiyorsam, altına bakılmadık taş bırakmamalıyım. Ve takımla beraber buna tamamen hazırım.” “Muhendislerle ve garajın benim tarafıyla İyi bir ruh hali icerisindeyiz. Bu kazanımları adım adım elde edebilmem ve gelişebilmem icin birlik halindeyiz.” “Gecen seneye gore elde ettiğim gelişimi gorebiliyorlar, bu yuzden bana yardım etmek icin motive olmuş durumdalar. İyi bir calışma şekli bulduğumuzu duşunuyorum ve bunun gelecekte iyi sonuclar getireceğini umuyorum.” şeklinde konuştu. İnternet Haber