Sergio Perez, Singapur GP antrenmanlardaki olaydan oturu Kevin Magnussen'i sucladı ve kendisini "centilmenlik anlaşmasına uymamakla" sucladı. Cuma gunku ikinci antrenman seansında Magnussen, turun sonunda Sergio Perez'le karşı karşıya geldi ve Meksikalı surucunun hamlesiyle duvara sıkıştı. Her iki surucu de cıkış turundaydı ve ilk bolumdeki son sıralama simulasyonuna hazırlanıyorlardı. Perez, Magnussen'in hemen arkasında olduğunu fark etmişti ancak son virajda yavaşladı cunku Valtteri Bottas kendi zaman turuna hazırlanabilmek adına yavaşlamıştı. Yaşanan olay sonrası Perez, Magnussen'in kendi turunu mahvettiğini soyledi ve "bu adam cidden acayip" diyerek şikayet etti. Magnussen de aynı şekilde aracının hasar aldığını soyledi ve Perez'in ne yaptığını sorguladı. Her iki surucu de hakemlerce cağrıldılar ve Perez'e kınama verildi. Meksikalı surucu boylelikle ilk kınamasını almış oldu. Konu hakkında konuşan Perez, "Temel olarak ortada belirlenmiş bir kural yok ama bir centilmenlik anlaşması var. Herkes turunu hazırlıyor. Onumde sanırım Mercedes'lerden biri vardı ve Magnussen'in oraya girmesini beklemiyordum." "Evet, onunla goruşeceğim cunku bu kesinliklikle cozmemiz gereken bir konu. Bazı suruculer centilmenlik anlaşmasına saygı duyarken, bazıları buna uymuyor. Bence kural koymamız gerekip gerekmediğini bulmamız gerekiyor. Bunu gormek hoş değil." dedi. Perez perşembe gunu hastalığı yuzunden medya seansını kacırdı ancak cuma gunu daha sağlıklıydı ve antrenmanlarda yer aldı. "Dun midemden cok hastaydım ama neyse ki iyileşmeyi başardım. Yarına kadar %100 hazır olacağımı tahmin ediyorum." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Perez: "Magnussen, 'centilmenlik anlaşmasını' gormezden geldi"