Cuma gununun ardından konuşan Carlos Sainz, McLaren'ın adım adım ilerlemesinin onemli olacağını soyledi. Cuma gunu, iki Mclaren surucusu de her iki antrenman seansında ilk on icerisinde yer almayı başardı. Gunu yedinci en hızlı isim olarak tamamlayan Carlos Sainz, hafta sonuna iyi bir başlangıc yaptıklarını dile getirdi. Sainz, "Hafta sonuna guzel bir başlangıc yaptık. Singapur'da adım adım ilerleme kaydetmek onemli, aracı anlamak ve ayarlar konusunda doğru secim yapmak onemli. Boylece gunu ilk onun icinde tamamlıyorsunuz. Ancak cuma gunku sonucları da aşırı abartmamak gerekli cunku cumartesi gunu her şey değişebilir." "Akşamları, aractan ertesi gun daha fazlasını alabilmek icin calışıyoruz ve sıralamada en iyi performansımızı ortaya koyuyoruz." dedi. Gunu dokuzuncu sırada tamamlayan Norris ise şunları soyledi: "Guzel bir gundu. Pu piste ilk kez cıktım ama hızlı bir şekilde adapte olmayı başardım. İlk antrenmanın başında pisti guzelce oğrendim. Akılda kalan yerleri, fren noktalarını ezberledim. Sonrasında arac ile iyi performans gostermeye ve gelişme kaydetmeye odaklandık." "İkinci antrenman seansında cok fazla yakıt ile uzun yol kat etmeye calıştık. Şimdi her şeyi analiz etmeli ve her şeyin istediğimiz gibi gitmesi icin nelerin geliştirilmesi gerektiğini bulmalıyız." Teknik direktor James Key ise karşılaştırmalı bir değerlendirmede bulundu: "Singapur zor bir pist, burada olmak her zaman ilginctir. Burası Monza'nın tam tersidir, aracın ayarı burada tamamen farklı bir yaklaşımla yapılır." "İlk seansta aerodinamik guncellemeleri test ettik ve arac bazen pitte uzun sure kaldı. Bu nedenle ikinci seansta kaybettiğimiz zamanı telafi etmemiz gerekti. Sonunda her şey yolunda gitti." "Bu sezon hep olduğu gibi orta grup takımları birbirine cok yakın. Sıkı calışmalı ve yarın maksimum performans ile oradan ayrılmalıyız." "İki surucumuzun de aracıyla mutlu olması harika bir şey. Lando bugun harika iş cıkardı, ilk defa boylesine teknik bilgi gerektiren bir pistte direksiyona gecti." diye ekledi. İnternet Haber