Jorge Lorenzo, Aragon antrenman turlarındaki duşuk performansı icin fiziksel durumunu suclamadı. Repsol Honda surucu Lorenzo, sakatlıklarla boğuştuğu donemden sonra katıldığı ucuncu yarış olan Aragon'daki antrenmanlarda 20. en hızlı isim oldu. Uc kez dunya şampiyonu ilk antrenman seansında Marc Marquez'in 4 saniye gerisindeydi ve ikinci seansta ise 1.4 saniye gelişmesine rağmen yaklaşık 3 saniye gerisinde kaldı. Gectiğimiz hafta sonu Misano'da cuma gunu Marquez'in 1.3 saniye gerisinde kalan İspanyol surucu, Marquez'in kazandığı pazar gunku yarışta 14. sırada yer aldı. Lorenzo, "Daha iyiyim. Sadece boynumun arkasında biraz ağrı hissediyorum. Bugun asıl konu bu değildi, başlangıcta rekabetci olmak zordu." "Misano'ya kıyasla ilk gun biraz daha fazla zorlandım. Sabah en hızlılarla cok fazla fark vardı. Oğleden sonra farkı azalttık ama yine de cok uzaktalar ve tempo harika değil." "Bu karmaşık bir cunku yarın yağmur yağacak ve motosikleti geliştirmek icin cok fazla vaktimiz yok. Cok gerideyiz." dedi. Kırılan omurgasının iyileştiğini soyleyen Lorenzo, buna karşılık bu bolgenin etrafında ağrı hissetmeye devam ettiğini dile getirdi. "Ağrı surekli olarak azalıyor. Ancak buradaki sorun surmeye devam etmemden kaynaklı olarak, motosikletle yaptığım her şeyin ağrının geri donmesine neden olmadı. Bu yuzden beklediğimden cok daha fazla vakit alıyor ama daha iyi hissediyorum." Lorenzo, Aragon'da RC213V ile her alanda zorlandığını ve kendisine yarış galibiyle arasında maksimum 30 saniyelik fark olması gibi mutevazi bir hedef belirlediğini soyledi. "Bugun sorun fiziksel durum değildi. Genel anlamda motosikletle olan hisler iyi değildi; mesela frenleme, viraja giriş ve hızlanma gibi. Bu yuzden cok yavaştım." "Fiziksel durumum daha onceki gibi değil cunku cok fazla antrenman yapamadım. Ama bu, hızlı bir tur atmamı engellemiyor. Bu, pek iyi hissetmediğim bir guven eksikliğiyle alakalı." İnternet Haber