Ferrari surucusu Charles Leclerc, yeni siyah/beyaz uyarı bayrağı politikası nedeniyle suruculerin daha kirli yarışmayı isteyeceğini duşunmuyor. F1 yarış direktoru Michael Masi, Belcika Grand Prix’sinden bu yana suruculere ceza vermeden once bir uyarı bayrağı gosteriyor. Bu, sporun “sarı bayrağı” gibi işliyor. Ancak Leclerc’in Monza’da Lewis Hamilton’a karşı yaptığı savunmada sadece uyarı alması, suruculeri artık direkt olarak ceza almayacaklarını bildikleri icin daha fazla risk alabilecekleri one surulmuştu. Leclerc bu goruşe katılmıyor ve ceza verilebileceği gerceğinin hÂl kurallara saygı duyulmasını gerektirdiğini soyluyor. Leclerc, “Bunun hicbir şeyi değiştireceğini duşunmuyorum. Tamamen durust olmak gerekirse, siyah/beyaz bayrak gosterilip gosterilmeyeceğini veya ceza alıp almayacağınızı asla bilemezsiniz.” “Ancak siyah/beyaz bayrak ile ceza arasındaki farkın ne olduğunu ve farklı durumlarda ne zaman kullanacaklarını anlama konusunda henuz hakemlerle konuşmadım. Bunu acıklığa kavuşturmam gerekiyor.” şeklinde konuştu. Red Bull surucusu Max Verstappen ise, yeni yaklaşımın tamamen arkasında olduğunu soyledi. Verstappen, “Eğer bunu istikrarlı şekilde devam ettirirlerse bundan memnun olurum. Cunku bu daha sert yarışlara yol acar, ki Formula 1’de bunun eksik olduğunu duşunuyorum.” “Demek istediğim, yarışta birkac temas yaşamayı kafama takmam ve temas olmasa bile en azından kendinizi savunabilmelisiniz.” dedi. Hamilton ise Monza’dan sonra yaptığı acıklamada, yarışlara olan yaklaşımını değiştirebileceğini soylemişti. Ancak Leclerc’in savunma yaparken sınırı aşmadığını da belirtmişti. Leclerc bu konuda, “Monza’daki yarış sertti. Yaptıklarımın tamamen farkındaydım.” “Ben de Avusturya’dan sonra yaklaşımımı değiştirmiştim. Hakemler o yarışta daha sert yarışmaya izin vermeye başlamışlardı.” “Lewis’in bu konuda endişeli olduğunu duşunmuyorum, cunku o zihinsel olarak cok guclu biri.” “Avusturya’da da soylediğim gibi, Max’in benimle yarışma şekline hakemlerin gosterdiği tutumu gorduğumde şaşırmıştım ve bundan dolayı yaklaşımımı değiştirmiştim.” “Belki Lewis ceza almamı bekliyordu ve belki o da yaklaşımını değiştirecek, cunku sert yarışabileceğimizi gordu. Onumuzdeki yarışlarda neler olacağını goreceğiz.” dedi. İnternet Haber