A Milli Erkek Hentbol Takımı Antrenoru İlker Şenturk, "Şimdi biz de gideceğiz, aynı kuşkuyu biz de taşıyoruz, acaba bize de boyle bir şey olabilir mi diye. Maalesef Avrupa'nın bu kompleksini yenemiyoruz, en guzel cevabı futbol takımının ben sahada vereceğini duşunuyorum" dedi.
A Milli Erkek Hentbol Takımı Antrenoru İlker Şenturk ile oyunculardan takım kaptanı Alperen Pektaş ve Ozan Arifoğlu, 2020 Avrupa Şampiyonası 3'uncu Eleme Grubu'nda Kuzey Makedonya ile yapacakları karşılaşma oncesinde basın toplantısı duzenledi. Macın oynanacağı Porsuk Spor Salonu'nda duzenlenen toplantıda konuşan Şenturk, Makedonya'yı yenerek, en iyi 3'unculer arasında yer alıp, Avrupa Şampiyonası'na gitmek istediklerini soyledi. Eskişehir taraftarına guvendikleri icin macı bu şehre aldıklarını kaydeden Şenturk, "Eskişehir'de olmaktan cok mutluyuz. Hentbol Milli Takımımızın evi artık Eskişehir, bizim mabedimiz burası. Hentbol kulturu olan bir şehir ve sayısız oyuncu kazandıran bir şehir. Makedonya macının bu nedenle buraya alınmasını istedik. İyi bir ekip oluşturduğumuzu duşunuyorum. Bunun sonucu olarak artık Turkiye 2020 oyunlarına gidebilir mi diye konuşmaya başlandı. Bu, oyuncularımızın sayesinde oldu. Hedefimiz Makedonya'yı yenerek, son 2 mactan alacağımız 2 puanın en iyi 3'unculer arasında bizi yukarı taşıyacağını biliyoruz. İlk defa Avrupa Şampiyonası'na katılan antrenorler ve oyuncular olmak istiyoruz. Tek amacımız hentbolu bir adım ileriye taşımak" dedi.
'İZLANDA KUŞKUSUNU BİZ DE YAŞIYORUZ'
İzlanda ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'nın Keflavik Havalimanı'nda saatlerce bekletilmesini doğru bulmadığını ifade eden Şenturk, İzlanda hentbol takımıyla aynı grupta yer aldıklarını soyledi. Deplasmana gittiklerinde aynı şeyleri yaşamaktan kuşku duyduklarını anlatan Şenturk, "İzlanda'da futbol takımımıza yapılanları doğru bulmuyorum. Oraya bir ulkeyi temsilen gelen bir takım var ve bunlar buyuk goruşmeler sonucu takımın geliş saatine kadar her şeyi belli. Bence ozel bir yerden alınması ve ozel değer verilmesi gerektiğini duşunuyorum. Şimdi biz de gideceğiz, aynı kuşkuyu biz de taşıyoruz, acaba bize de boyle bir şey olabilir mi diye. Maalesef Avrupa'nın bu kompleksini yenemiyoruz, en guzel cevabı futbol takımının ben sahada vereceğini duşunuyorum. Şenol hocamıza ve oyuncularımıza başarılar diliyorum. Onlar cıkıp bizim adımıza en guzel cevabı vereceklerdir" şeklinde konuştu.
Oyunculardan takım kaptanı Alperen Pektaş ve Ozan Arifoğlu da Makedonya'yı yenmek icin iyi calıştıklarını ve taraftarın da desteğiyle mactan galip geleceklerini soyledi.
RAKİP MAKEDONYA
A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası 3'uncu Eleme Grubu'nda yarın Eskişehir Porsuk Spor Salonu'nda Kuzey Makedonya ile karşılaşacak. Saat 19.00'da başlayacak macta Rus hakem cifti Evgeny Zotin ve Nikolay Volodkov gorev alacak. Turkiye grubunda şu ana kadar oynadığı 4 macta, 4 puana ulaşarak 3'uncu sırada yer aldı. Turkiye ile birlikte 3'uncu Eleme Grubu'nda İzlanda, Makedonya ve Yunanistan yer alıyor.
Engin OZMEN- Hakan TURKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)-