Romain Grosjean, bir yıl daha Formula 1'de kalmayı garantilemesi halinde Formula E ile DTM'i birleştirmeyi duşunduğunu soyledi. Haas'ın Renault'dan ayrılan Nico Hulkenberg'i secmesi bekleniyordu ancak Singapur GP oncesinde yapılan acıklamayla Fransız pilotun takımda kalacağı duyuruldu. Grosjean onceliğinin Formula 1'de Haas'la kalmak olduğunu acıklasa da, İtalya'daki yarışta F1'den ayrılması halinde Formula E'yi duşunebileceğini dile getirdi. Grosjean, "Mercedes veya Ferrari'ye sahip değilseniz, Formula 1'de şampiyonluk kazanamazsınız." derken, Formula E icin "Doğrudan B seceneği olmayabilir" dedi. Grosjean, "Bu C seceneği olabilir. B seceneği başka bir şeydi." diye ekledi. 33 yaşındaki surucu B planının Formula E'yi DTM'le birleştirmek olduğunu soyledi. Grosjean, 2006 yılında Avrupa Formula 3'te yarışırken DTM hafta sonunda piste cıktı ve o donem şampiyon olmayı başardı. Fransız pilot şunları soyledi: "Şu an icin şampiyonluğu kazanma şansının cok az olduğunu bilmeme rağmen Formula 1'de devam etmeli miyim, yoksa şampiyonluğu kazanabileceğimi bildiğim bir seriye mi girmek mi istemeliyim?" diye duşundum." "DTM konusunda hep tutkulu oldum cunku 2006'da Formula 3'teydim, bu harika bir şampiyonaydı ve araclar harika gorunuyordu." Grosjean, F1'deki en kotu sezonunu geciriyor cunku Haas bu sezon oldukca sorunlu bir sezonu geride bıraktı. DTM ve FE, F1'den ayrılan suruculer icin istedikleri fırsatlara sahip olmak adına en cok tercih edilen iki kategori konumunda yer alıyor. Grosjean'ın F1'deki eski rakipleri Timo Glock ve Paul di Resta, DTM'de yarış kazandılar ve şampiyonada kalmaya devam ediyorlar. Ayrıca Sebastien Beemi ve Jean Eric Vergne, Formula E'de şampiyon oldular. Eski F1 pilotu Felipe Massa ise F1'den FE'ye gecen bir başka isim. Grosjean, FE/DTM'i birleştirmesiyle ilgili, "Boylelikle oldukca iyi bir sezon gecirirsiniz." "Yani evet. A planım Formula 1'de ve birkac seceneğim vardı. Sonrasında B planım Formula E ve DTM'di. Ya da ikisini birlikte yapmaktı." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: "F1 sonrası seceneğim, aynı anda DTM ve FE'de mucadele etmekti"