Sebastian Vettel ve Lewis Hailton, Formula 1'de ters gridle yapılacak yarış fikrinin "sacmalık" olduğunu ve sporu olumsuz etkileyeceğini soylediler. Takımlar ve F1'in sahibi Liberty Media, 2020'de ters gridle yapılacak sıralama yarışı fikrini gozden gecirirken, sporun başarılı isimleri bu fikre karşı cıkıyorlar. Singapur'da bu konseptle ilgili goruşleri sorulan Hamilton, şaşkınlığını gizleyemedi ve şoyle yanıt verdi: "Ne soyleyeceğimi bilemiyorum. Bunu oneren insanlar tam olarak ne hakkında konuştuklarını gercekten bilmiyor olmalılar." dedi. Vettel daha da sert cıktı ve bunun Formula 1'e fayda getirmeyeceğini soyledi. "Doğruyu soylemek gerekirse bu tam bir sacmalık. Bence işleri geliştirmek istiyorsak grubu birbirine yakınlaştırmalıyız. Daha iyi yarışlara ihtiyacımız var. Bu sadece bir yara bandından ibaret olur." "Bunu hangi zekinin ortaya attığını bilmiyorum ama cozum bu olamaz. Tamamen yanlış bir yaklaşım." Singapur GP'de pole pozisyonunu kazanan Charles Leclerc de en hızlının arkadan başlamak zorunda kalacağı fikri desteklemedi. "Bundan mutlu olamam. Yarın birinci başlayacağım icin mutluyum ama bunun Formula 1 icin bir cozum olduğunu duşunuyorum." "En iyisi kazanmalı ve en iyi pozisyonda başlamalı. Bunu tersine cevirmemeliyiz. Bunun cozum olacağını sanmıyorum." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel ve Hamilton: "Ters grid fikri sacmalık"