Lewis Hamilton, Ferrari'nin Singapur'daki performansının nereden geldiğini bilmediklerini soyledi ve Mercedes'in İtalyan ekipten boyle bir yukseliş beklemediğini kabul etti. Singapur'da Mercedes ve Red Bull favori goruluyordu ancak Ferrari'nin sıralamalarda gosterdiği performans buyuk surpriz oldu. Charles Leclerc art arda 3. pole pozisyonunu kazanırken Sebastian Vettel 3. sırada kendisine yer buldu. Ferrari bu yarışa yeni pelerin tarzı hava yonlendirici kanat bulunan yeni bir burun ile yeni taban getirmişti. Gorunen o ki, Ferrari bu parcalarla yavaş virajlarda ihtiyac duyduğu yere basma gucunun bir bolumunu buldu. Sıralamalarda son anda attığı turla 2. olan Hamilton, "Boylesi bir cadde pistinde bu hızı nereden buldular bilmiyorum." "Sezonun daha erken bolumlerinde bu kadar yakın değillerdi. Acıkcası harika iş başardılar." "Nerede kaybettiğimizi bilmiyorum. İlk sektorde biraz kaybettik. Bunun bir nedeni orada duzluk olması ancak onlar 2. ve son sektorde de bizimle aynı performansı gosterdiler." "Genel olarak, buyuk bir adım attılar. Zorlamaya devam edeceğiz. Bir suredir guncelleme yapmıyorduk, bu yuzden o guncelleme geldiğinde bize yardımcı olacaktır." dedi. Gecen sene sıralamalarda Max Verstappen'i mağlup eden Hamilton, yarışı kazanmayı başarmıştı. Hamilton'ın bugunku son turu Vettel ve Verstappen'in birer sıra gerilemesine neden oldu. Hamilton, Red Bull'un rekabetci olmasını beklediklerini ancak Ferrari'nin yuksek yere basma gucu gerektiren pistte bu kadar guclu olmasının şaşırtıcı olduğunu soyledi. Hamilton, "Bir anda getirdikleri guncelleme işe yaramış gibi gorunuyor." "Tabii ki bu kadar guclu performans gostermelerini beklemiyorduk. Bu kadar fark olmasını beklemiyorduk, bu acıdan harika iş başardılar." "Onları ayırabildiğim icin memnun kaldım. Bugunku performansımız zayıftı." "Zirvede olma konusunda zorlandık ancak bu kadar yakın olmamızdan keyif aldım. Umarım bu sayede iyi bir mucadeleye girişiriz." dedi. Pole pozisyonunu kazanan Leclerc de Ferrari'nin guncellemesini ovdu ve kendilerinin de şaşırdığını soyledi. Leclerc, "Cok şaşkınım cunku dunun ardından daha fazlasının geleceğini biliyor olsak da Mercedes ve Red Bull'la mucadele etmeyi beklemiyorduk." "Tum takım icin buyuk bir surpriz oldu ancak bu fabrikada ne kadar iyi iş cıkardığımızı kanıtlıyor. Bugun onlar sayesinde pole pozisyonundayız." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: "Mercedes, Ferrari'nin adımı karşısında şaşkın"