Aleix Espargaro, Aprilia'yı ilk beşe sokmasının ardından Aragon sıralama turlarında Marc Marquez'i takip ederken uc kez duşmeye yaklaştığını soyledi Espargaro, son turuna Marquez'in arkasında başladı ve sonuc olarak 1:47.733'lğuk derecesiyle ikinci cizgiye oturdu. Bu 2017 Japonya'dan bu yana en iyi sonucu oldu. Espargaro, "Marc'ın arkasında bir tur attım ama cok fazla titredim. Diğer seanslardan cok daha hızlı gittim cunku onun hemen arkasındaydım, onu takip ediyordum." "Onun apeks noktasında gaza dokunmadan onceki hızı inanılmaz." "Boyle surmek aşırı zor değil ama motosikletin buna izin vermesi gerekiyor ve sorun şu ki o seviyeye geldiğimde cok titredim." "Tum hafta sonu titremedim ve son turumda bunun yuzunden uc kere kaza yapıyordum." dedi. AAagon son yıllarda Aprilia icin guclu bir pist oldu ve neden Aragon'da bu kadar iyi oldukları sorusuna Espargaro, yanal frenleme noktaları sayesinde motosikletin arka tarafındaki ağırlık eksikliğini maskelenmesini işaret etti. "Hem ben hem de Andrea, motosikleti duzluklerde durdurmakta zorlanıyoruz. Ama aracın neredeyse her virajda biraz fazla eğim var." "Aragon'da hemen hemen her virajda, yanal acıyla fren yapmanız gerekiyor ve bunu daha iyi yapıyoruz ve motosikleti daha iyi durdurabiliyoruz. Durma noktalarında yanal yol tutuş daha iyi. Motosiklet dik durduğunda arka tarafta yeterince ağırlık olmadığı icin zorlanıyoruz." "Yani motor freni calışmıyor, yolla temasımız olmuyor, bu yuzden hızı azaltamıyoruz." "25, 30 derece eğim olduğunda frenleme yapınca arka lastiklere yere basıyor, ağırlık oluyor ve motosikleti durdurabiliyoruz. Bunun diğer pistlere kıyasla en buyuk farklılıklardan birisi olduğunu duşunuyorum." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Espargaro: "Marquez'in peşindeyken neredeyse uc kez duşuyordum"