Valtteri Bottas, Ferrari'nin sıralama turları boyunca surekli geliştiğine dikkat cekti ve kendisi icin en iyi gun olmadığını dile getirdi. Charles Leclerc, Singapur'daki harika performansıyla ust uste ucuncu pole pozisyonunu aldı Diğer tarafta hafta sonunun favorisi Lewis Hamilton, Sebastian Vettel'in onunde ikinci olarak Mercedes'i ilk cizgiye taşımayı başardı. Ancak takım arkadaşı Bottas icin zor bir seans oldu ve Q3'u Leclerc'in 0.9 saniye gerisinde beşinci bitirdi. Fin pilot, Ferrari sıralama turlarında surekli olarak ilerleme kaydettiğine dikkat cekti. "Acıkcası guclu gorunuyorlardı ve guclu olabileceklerini zaten biliyorduk, ancak sıralama turlarında giderek daha iyi hale geliyorlardı." “Yine de ikinci cizginin benim icin mumkun olduğunu duşunuyordum. Q1 ve Q2'de kendimi gercekten iyi hissettim, ancak Q3'te surekli trafikte kaldığım icin cok karmaşıktı." Bottas, trafik sorunlarına ek olarak yumuşak Pirelli lastiklerini “tatlı noktasını" bulamadığını soyledi. “Lastikleri zaman turları icin yeterince ısıtamadım. Bu yuzden zordu. Elbette uzuntu verici cunku potansiyelimiz vardı. Ritim yakalamak ve lastikleri doğru aralığa sokmak bu pistte buyuk fark yaratıyor." “Son bolumde olması gerekenden cok uzaktaydı. Cıkış turu icin onumuzu acmaya calıştık ama diğer takımların ne yaptığını asla tahmin edemezsiniz." Bottas sonucun kendisini uzduğunu de kabul etti. "Sonuc elbette uzuyor cunku bugun daha fazlasını elde etme şansımız vardı. Sıralamalarda hafta sonu diğer seanslardan cok daha rahattım. İlk bolumden sonra her şeyden memnundum ve ilk sıra icin rekabet edebileceğimizi duşundum, ancak Ferrari'de yavaş yavaş hızlandı ve sonunda onlarla mucadele edemezdik." "Son bolum benim icin karmaşıktı. Lastikleri duzgun şekilde hazırlayamadım, cunku her iki cıkışı turda da trafikte sıkışıp kaldım ve bu hızlı turumu mahvetti." "Yarın kolay olmayacak: Beşinci sıradan başlamak mukemmelden uzak ancak calışmaya devam edeceğiz." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: "Ferrari surekli gelişti"