Mercedes'in takım patronu Toto Wolff, Charles Leclerc'in dağınık tura rağmen Singapur'da pole pozisyonunu kazanmasının Ferrari'nin gucunu gosterdiğini duşunuyor. Leclerc, bu sene 5. kez pole pozisyonunu kazanarak en cok pole pozisyonu kazanan pilot oldu. Ferrari'nin zorlanmasının beklendiği Singapur'da bu pole pozisyonunun gelmesi ise surpriz oldu. Wolff, "Charles'ın turuna baktığınızda oldukca dağınıktı. 3. virajda buyuk bir an yaşadı. Tur icerisinde başka bir olayı daha oldu." "Yani, genel paketleri oldukca guclu. Peki biz her şeyi doğru yaptık mı? Cevabımız kesinlikle 'tam olarak değil' olacak." dedi. Ferrari'nin 2019 aracı aerodinamik acıdan duzlukte daha hızlı olmasını sağlıyor ancak bunun karşılığında Ferrari yuksek yere basma gucu gerektiren pistlerde zorlanıyor. Bu yuzden Ferrari, Fransa gibi yarışlarda zorlanırken Bahreyn ve Kanada gibi pistlerde daha guclu olmayı başarmıştı. Ferrari'nin Spa ve İtalya'da guclu olması bekleniyordu ve o yarışlarda Leclerc kazanan isim oldu. Yere basma gucunun onemli olduğu Singapur'da ise Ferrari'nin gerilemesi bekleniyordu. Wolff, "Her zaman Ferrari'nin radarda olması gerek. Sezon başında oldukca iyi yarışları oldu ancak sonradan dağıldılar. Yine de son yarışlarda oldukca guclu performans sergilediler." "Bu hafta sonuna gelirken bircok kez 'Favori sizsiniz, mucadele sizinle Red Bull arasında olacak. Ferrari ortalıkta olmayacak cunku onların aracı sadece duzlukte hızlı' denildiğini duydum." "Ancak ben bu tur durumlarda hep temkinli olmayı tercih ederim. Gordunuz işte. Burası aşırı bir pist olabilir ve onlar da biraz şanslı olmuş olabilirler." "Ancak ben oyle olduğunu duşunmuyorum. Ferrari her zaman dikkat edilmesi gereken bir guc." dedi. Wolff, bugunku sıralamalarda lastikleri doğru kullanmada sorun yaşadıklarını soyledi. Wolff, "Hafta sonu boyunca bazen pilotların yol tutuşu seviyesinde iyi olduklarını, bazen iyi olmadıklarını gordunuz. Onemli olduğu an muhtemelen en iyi durumda değildik." "Singapur ozel bir pist cunku sıcak ve hızlı bir tur atarken belli bir teknikle aracın on ve arkasını dengede tutmanız, dengeli bir araca sahip olmanız gerekiyor." "Ne yapılması gerektiğini bulamadığımız cok kotu gunlerimiz oldu ancak aynı zamanda gecen seneki gibi cok iyi gunlerimiz de oldu. Singapur her zaman ters koşe yapabilir." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff, "Leclerc'in hataları, Ferrari'nin gucunu gosteriyor"