Nico Hulkenberg, sıralama turlarında 11. sırada yer almayı tercih edeceğini cunku bunun kendilerine lastik ozgurluğu vereceğine dikkat cekti. Nico Hulkenberg sıralama turlarında son bolume kaldı ve dokuzuncu olmayı başardı. Ancak Daniel Ricciardo'nun diskalifiye edilmesiyle yarışa sekizinci başlayacak. Bununla birlikte Alman pilot pek de mutlu gorunmedi cunku 11. ve sonrasında başlayanların yumuşak lastikle calışmak zorunda kalmayacağını soyledi. "Aslında, ikinci seans her şeyi 11. sırada kalacağım şekilde duzenlemeye calıştım, ama kimse daha hızlı gitmek istemiyordu! Uzucu, cunku boyle bir taktiğin yarın onemli bir avantaj sağlayabileceğini duşunuyorum." "Ancak doğrudan rakibimiz olan McLaren bizimle aynı taktiğe sahip ki, bu iyi bir haber. Gecen yıl en yumuşak lastikle başladım ve bu yuzden pek cok zorluk yaşadım. Yarışa daha sert lastiklerle başlayan suruculer sorun yaşamadı. Fakat yarın bir şekilde bu durumla baş etmek zorunda kalacağız." Hulkenberg gelecek yıl koltuksuz kalma ihtimaline rağmen sakin kaldığını soyledi. "Kendim, her zamanki gibi calışıyorum, benden isteneni yapmaya calışıyorum. Mumkun olan en yuksek sonuclar icin cabalıyorum ve mumkun olan en yuksek performansı gosteriyorum. Daniel’in ne kadar hızlı olduğunu hepimiz biliyoruz, o zor bir takım arkadaşı. Ama geleceğim konusunda hemen hemen sakinim. Durum nasıl gelişirse gelişsin, hayat devam ediyor." "Formula 1'de kalma şansım var, ama artık bana bağlı değil. İşlerin nasıl geliştiğini bildiğim zaman, nasıl davranacağımızı duşuneceğim." Singapur pistini sevip sevmediği sorusuna Alman pilot, "Evet ve hayır. Normalde iyi bir tur atmayı başaramazsanız ondan nefret edersiniz, ancak her şeyi yaptığınız zaman guzeldir! Tur cok karmaşık, cok fazla donuş var, zorlamak zorundasınız ve butun bunlar sert duygular yaratıyor, ama ben bu zorluğa hazırım." yanıtını verdi. İnternet Haber