Jorge Lorenzo, Johann Zarco'nun bir sene daha anlaşması olmasına rağmen kotu sezon gecirdiği KTM'den bir sene erken ayrılma kararı alması gibi bir karar almayacağını soyledi. Zarco, KTM motosikletinde istediklerini yapamamasının ardından normalde iki sene olan anlaşmasından bir sene once ayrılma talebinde bulunmuştu. Lorenzo da benzer şekilde Honda'daki ilk sezonunda aşırı zorlanıyor. Sakatlıklarla boğuşan şampiyon surucu, henuz Honda ile ilk 10'da yarış tamamlayamadı. Avusturya GP hafta sonunda Lorenzo'nun Ducati'ye donebileceği iddia edilmişti ancak Lorenzo, Honda ile anlaşmasını tamamlayacağını acıkladı. Aragon'daki sıralamalarda 20. olmasının ardından, Zarco benzeri bir hareket yapıp yapmayacağı sorulduğunda Lorenzo, "Cok zorlanıyorum ve kolay bir durumda değilim." "Acıkcası Yamaha'da kazandığım donemlere ya da gecen sene Ducati ile kazandığım doneme kıyasla yarışlarda daha az mutluyum." "Rekabetci bir surucu bu kadar gerilerde olmaktan mutluluk duyamaz ancak ben her zaman savaşcı oldum. Motosiklette cozum bulmak istiyorum ve elimden gelenin en iyisini yapıyorum." "Size soylediğim gibi, cok fazla kişi bu soruyu soruyor ve şu an icin pes etme ihtimalinin zihnimde olmadığını soyluyorum." "Honda ile iki senelik anlaşmam var, bu yuzden şu an icin anlaşmam devam ediyor. Bakalım son yarışlarda gelişebilecek miyiz?" dedi. Lorenzo, Zarco'nun yarış koltuğu bulamama riskine rağmen KTM'den erken ayrılma kararının cesurca olduğunu ancak bu kararın doğru olduğundan emin olmadığını soyledi. Lorenzo, "Suruşu kolay olan bir motosikletten KTM gibi zor olan bir motosiklete gecince cok zorlandı." "Yamaha motosikletini surmeye alıştıktan sonra cok farklı bir motosiklete gecmek her zaman zordur. Bu yuzden o sabrını, motivasyonunu kaybetti ve mutlu değildi." "Bu acıdan bana gore anlaşmayı unutmak cesurca bir karardı ve farklı şeyler duşunerek bıraktı." "Son yarışlarda daha hızlıydı ve takım arkadaşına daha yakındı. Ancak coktan karar vermişti. Her halukarda mutlu değildi." "Bu acıdan onun kararına saygı duymalıyız. O cesur birisi ancak verdiği karar akıllıca mıydı? Bilmiyorum." dedi. İnternet Haber