Mercedes Singapur'da lastik ısıtma konusunda sorun yaşıyor. Bu yuzden pilotların lastiklerini gerekli sıcaklığa cıkarabilmesi icin hızlı bir cıkış turu atmaları gerekiyor.
Bottas, Q3'teki son turunda onundeki ile gerekli boşluğu bırakarak aynı zamanda lastik sıcaklığını korumaya calışırken Hamiton kendisini gecti. Bu yuzden Bottas tekrar boşluk bırakmak durumunda kaldı ve lastik hazırlığı bu durumdan olumsuz etkilendi. Yol tutuşunda sorun yaşayan Bottas, son seansta ancak 5. olabildi.
Bottas, "İlk turda cok fazla arac vardı. Hafta sonu boyunca lastikleri calıştırabilmek icin belli bir şekilde cıkış turunu atmamız gerekiyordu ancak bunu sadece Q1'de yapabildim. Q2'deki ilk turum da oldukca iyiydi ancak sonrasında hep trafikten etkilendim."
"Son turum ise oldukca dağınıktı. Q3'teki son turumuzda pozisyon değişikliği planlamamıştık. Yavaşlıyordum cunku onumde Red Bull aracı vardı ve onunla fark oluşturmaya calışıyordum. Sanırım Lewis onumde arac olduğunu bilmiyordu. Eğlencesine yavaşladığımı duşunmuş olmalı."
"Acıkcası bu yanlıştı. Onume gecti ve tekrar yavaşlamak zorunda kaldım. Takım icerisinde bunu konuştuk. Bir daha bunun olmamasını istiyoruz. Boyle bir planımız yoktu." dedi. Bottas, Singapur'da lastikleri calıştırabilmek icin hızlı bir hazırlık turu atmak zorunda olduklarını vurguladı.
Bottas, "Tum takımlar icerisinde en hızlı cıkış turunu biz atıyorduk. Lastikleri, ozellikle on lastikleri hazırlamak icin bunu yapmamız gerekiyordu. İdeal olan tamamen temiz havada turu atıp mumkun olandan daha hızlı olmaya calışmaktı."
"Sadece sıralamaların ilk seansında ve ikinci seansının ilk turunda yol tutuşunu hissedebildim. Diğer zamanlar hep bıcak sırtında olduk. Tura başladığınızda lastikleriniz soğuksa, her yerde zaman kaybediyorsunuz."
"Lastik sıcaklığını ancak yuzeysel olarak hazırlayabiliyorsunuz. Sadece lastikleri spin attırarak yol tutuşunu bulamıyorsunuz."
"Bu sene Pirelli'nin lastik battaniyelerinde sunduğu sıcaklık, gecen senekilerden cok duşuk. Gecen sene dahi on lastikleri calıştırmak kolay değildi ancak bunu yapabiliyorduk."
"Şimdi ise lastik battaniyelerinin ısısı daha duşuk olduğu icin durum daha zor. Burası lastikleri ısıtma acısından en zor pistlerden birisi."
"Pist sıcaklığı oldukca duşuktu. Lastikleri ısıtabilmek ve enerji kazandırabilmek icin cıkış turunda kullanabileceğiniz cok fazla hızlı viraj yok. Bizim icin sorun bu." dedi.
Bottas, 5. sıradan başlamasının ardından yarışta yukselmenin kolay olacağını duşunmuyor.
Bottas, "Kağıt uzerinde, burada cok fazla şey olmazsa uzun yarışın ardından yukselmek zor olabilir ancak asla bilemezsiniz. Burada heyecan verici startlar, cok fazla guvenlik aracı gibi şeyler gorduk."
"Acıkcası, ilk 3 takım arasında yarış performansı acısından cok fazla fark yok. Az fark olduğunda, geciş yapmak kolay olmuyor. Strateji ile ve fırsatları değerlendirerek yukselmeye calışacağız."
"Onumdeki araclara yakın olmalı ve ardından neler olduğunu gormeliyiz. Lastikleri ihtiyac duyduğumuz an kullanabilmek icin iyi durumda tutmalıyız." dedi. İnternet Haber