2019 Singapur GP'de Ferrari pilotu Sebastian Vettel kazanırken, takım arkadaşı Charles Leclerc 2., Red Bull pilotu Max Verstappen 3. olmuştu. Yarış sonrası ilk acıklamalar şu şekilde: Sebastian Vettel Acıkcası biraz terliyim ancak cok mutluyum. Harika bir yarıştı. Oncelikle takıma buyuk tebrikler. Sezona cok zorlu başladık ancak son haftalarda yeniden canlandık. Gercekten fabrikadaki herkesin calışmasından gurur duyuyorum. Strateji acısından cok gec bir cağrı geldi. Pit yolundan bir onceki virajda pite gelmem soylendi. Ondeki iki aracın pite gelmediğini gorunce cok zorladım. Bir tur sonra onde cıkınca cok şaşırdım. Lastikleri iyi bir şekilde yonettim, trafikte ilerledim ve sonunda fark acmaya calıştım. Ancak guvenlik aracı girince bu olmadı. Pit cağrısı 21. virajda, pit yolundan bir onceki virajda geldi. Birisi pite girerek mi bunu tetikledi bilmiyorum ancak benim icin işe yaradı. Bu yuzden mutluyum. Charles Leclerc Acıkcası galibiyeti bu şekilde kaybetmek her zaman zordur ancak sonunda takım 1-2 oldu. Bu acıdan mutluyum. Sezonun ilk 1-2 sonucu oldu. Tum ekip bunu hak etmişti. Buraya podyum umarak geldik ancak 1-2 olarak ayrılıyoruz. Bu acıdan mutluyum. Ancak kendi tarafımdan, bunu yaşayan herkesin olabileceği gibi hayal kırıklığı yaşıyorum. Bazen bu tur şeyler olur ancak daha guclu bir şekilde geri doneceğim. Birkac yarış daha neler olacak gorelim ancak burası olumlu gecti. Beklediğimizden cok daha olumlu gecti. Bu stratejiyi yarıştan once belirlemiştik. Ben plana uydum. Sonunda onemli olan 1-2 olmamızdı. Max Verstappen Tum yarış cok iyi gecti. İlk başta cok yavaştık, bu sayede herkes yakın oldu. Lastiklerde sorun yaşamaya başlayınca cok iyi bir cağrıyla pite alındım ve Lewis'i gectik. Ardından lastikleri kontrol altında tuttum. Guvenlik aracından sonra, lastikler soğuduğu icin tehlikeliydi. Podyumda olduğum icin mutluyum. Bu yuzden strateji ile bunu başarmak cok olumlu oldu. İyi puanlar kazandık ve analiz edeceğimiz cok şey var. Ancak ilk 3 icerisinde olduğum icin mutluyum. Lastikleri sıcak tutmanız gerekiyor. Bu yuzden tam gaz giderken olduğumuza gore yavaş giderken daha fazla calışmamız gerekiyor. Zor bir yarış olmasını bekliyorduk ve Lewis zorluyordu. Buna rağmen iyi durumdaydık. Yarış sonuna kadar tam gaz zorladık. İyi bir iş cıkardık. İnternet Haber