Mercedes'in takım patronu Toto Wolff, Singapur GP'de Lewis Hamilton'ın pit stopta gecebilmesi icin Valtteri Bottas'a verdikleri takım emrinin harika hissettirmediğini ancak şampiyonluk acısından bunu yapmak zorunda olduklarını soyledi. Mercedes, Ferrari pilotlarının stratejilerine karşı ilk olarak Bottas'ı pite alırken Hamilton'ı daha uzun sure pistte tuttu. Hamilton pistte kaldıkca hem Sebastian Vettel'e hem de Max Verstappen'e gecildi ancak aynı zamanda Bottas ve arkasındaki Alex Albon'a da gecilme riskiyle karşı karşıya kalacaktı. Bunun uzerine Mercedes'in strateji bolumu başkanı James Vowles, Bottas'a belli bir zaman aralığı vererek o seviyede gitmesini istedi. Hamilton, pite girdikten sonra takım arkadaşının hemen onunde yarışa dondu. Wolff, "Harika bir cağrı değildi ancak erken pit stoplar, herkesin beklediğinden daha guclu oldu. Ferrari'nin Sebastian'ı once pite alarak pilotlarının yer değiştirmesini istediğini sanmıyorum. Biz de galibiyet şansını korumak icin Lewis'in pozisyonunu riske attık." "Bu yuzden Valtteri ile arkasındaki Albon'u tuttuk cunku aksi takdirde Lewis, Albon'un arkasında cıkacaktı. Yani Valtteri onu yapmasaydı takımın genel sonucu daha kotu olacaktı. Bu sonucu ona borcluyuz." dedi. Bottas, "Bunun olacağını biliyordum cunku takip etmemiz gereken belli kurallar var." "Pit stoptan once, daha iyi sıralama geciren ve hÂl onde olan isim, her zaman onceliğe sahiptir. Acıkcası o andan sonra ister uzun ister kısa sure pistte kal. O, uzun sure pistte kalmayı tercih etti. Ben erken pite geldikten sonra tam gaz gidip onu gecseydim, o zaman Albon da gecmiş olacaktı." "Bu yuzden takımın bakış acısını anladım. Lewis'in de benzer durumda aynısını yapacağından eminim. Aynı durumda aynısını yapmasını bekliyorum. Oyle olacağına guveniyorum." "Acıkcası dışarıdan bu karar oldukca kotu gorundu. Yavaş gitmek ve takım arkadaşını gecmemek bizim ic gudulerimize aykırı. Ancak o esnada bunun mantıklı bir yanı yok." "Boyle bir kuralımız var. Ne zamandır var bilmiyorum ancak en azından ben geldiğimden beri var. Ancak sadece Lewis icin değil, ikimiz icin de var. Bu acıdan sorun yok." dedi. İnternet Haber