Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, hafta sonu koşulacak İngiltere GP'sinde yeni motor kullanacağını acıkladı. Fransa yarışında F2008'inin egzozu kırılan ve muhtemel bir birincilikten olan Raikkonen, Silverstone'da yeni motor kullanacak. Raikkonen, kırılan egzozun motora ve araca verdiği hafif hasarı dikkate alarak riske girmeyip, Magny-Cours'daki motoru İngiltere'de değiştireceklerini doğruladı. Fin surucu, "takım riske girmek istemiyor, bu yuzden yeni motorla yarışacağım. Yoksa bu tercihin, ceza alıp almamakla ilgisi yok" dedi. Sezon başında yapılan kural değişikliği sayesinde pilotlar motor değişikliği yaptığı zaman gridde 10 sıra geriye duşme cezası almıyor. Raikkonen, İngiltere yarışında sıralama turlarının cok onemli olduğunu vurgulayarak, ilk cizgide başlamak icin elimden geleni yapacağım. Magny-Cours'da gorduğumuz gibi pole'da başlamak yarışı kolaylaştırıyor" dedi. Ferrari pilotu, "Fransa'da kazanamadım ve hayal kırıklığı yaşadım. Ama Silverstone yarışına cok olumlu bakıyorum, cunku biliyorum ki Fransa'da kazanan ben olmalıydım" diye konuştu. Kaynak __________________