Haas, Robert Kubica ile 2020 icin test ve simulator pilotluğu konusunda goruşme yaptığını doğruladı. Kubica, Singapur GP'de sezon sonunda Williams'tan ayrılacağını acıklamış ancak tam olarak ne yapacağını doğrulamamıştı. DTM de dahil olmak uzere diğer yarış serileri icin ismi gecen Polonyalı pilotun F1'le bağlarını korumak isteyebileceği duşunuluyor. Steiner, daha once yarış kazanan Kubica'yı gelecek sezon bazı cuma antrenmanlarına katılmayı da icerebilecek bir pozisyon icin duşunduklerini doğruladı. Steiner, "Her şey mumkun ve onunla goruşmeler yapıyoruz. Her zaman pek cok insanla konuşuyorum. Her şeyi daha iyi hale getirmek icin cabalıyorum. Ama bunun olup olmayacağını bilmiyorum." "Eğer bunu yapmak isterse Robert'la konuşmam gerekiyor. Williams'tan ayrılma kararı aldı fakat gelecek planlarını bilmiyorum." dedi. Kubica bu yıl zorlu bir sezon gecirdi ancak teknik bilgiler sayesinde Haas'a cok şey katabilir. "Cok fazla tecrubesi var ve etraftaki en iyi test ve simulator suruculerinden birisi olarak biliniyor. Onunla hic calışmadım ama onla calışan pek cok insan var ve hepsi ona cok saygı duyuyor." "Onun tam zamanlı bir işi yapmayacağını ya da istemeyeceğini duşunuyorum ama o iyi bir kıyas noktası." Haas, Kubica ile anlaşma imzalarsa Steiner bazı cuma antrenmanlarında piste cıkmasının mantıklı olacağını da soyledi. "Gelecek sene test olmadan bunu yapmamız gerekiyor. Cunku diğer turlu, korelasyon yapamayan birini simulatore koymanın anlamı yok. Test ve antrenman seanslarına ihtiyacımız var. Hepsi bu surecin bir parcası. Goruşmeler şu anda ilk aşamada fakat mumkun." Kubica'nın ismi Racing Point'te benzer bir gorev icin de anılıyor. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Haas, Kubica ile goruşuyor