Lewis Hamilton, Mercedes’teki her takım calışanının mevcut durumda yaşadıkları acıyı hissettiğini duşunduğunu ve şampiyonayı kaybetmemek icin oyunlarını yukseltmeleri gerektiğini soyledi. Mercedes olmayan en yakın rakibinin 96 puan onunde yer alan Hamilton, buna rağmen Ferrari’nin son yarışlarda artan performansı sebebiyle rahatlayamayacaklarını soyledi. Mercedes’in podyuma cıkamadığı Singapur Grand Prix’sinden sonra Hamilton, takımın yeniden odaklanmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Artan Ferrari ve Red Bull tehdidi hakkında konuşan Hamilton, “Sezon ilerledikce fark giderek azaldı. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz, ancak aynı zamanda daha iyi bir yapmamız gerek.” “Senenin başında harika bir iş yapıyorduk ve puan farkını acabilmiştik. Ancak bu fark cabucak kapanabilir. Şampiyona henuz kazanılmadı.” “Kendimizi toparlamalıyız. Aractan daha fazlasını cıkarabiliriz ve daha iyisini yapabiliriz.” “Ancak birlikte kazanır, birlikte kaybederiz ve şu anda harika hissetmiyoruz. Bunun da iyi bir şey olduğunu duşunuyorum.” “Eğer takımda rahatlamış birileri varsa, onlarla konuşulması gerek. Cunku hepimiz acı hissediyor olmalıyız. Sonraki yarışa, kendimizi canlandırmak ve daha iyi bir iş yapmak icin“Gercekci olduğumu duşunuyorum ve icinde olduğumuz durumu gorebiliyorum. Ferrari belki bir ceşit guncelleme ile geldi, belki de butun sene iyi bir aracları vardı ve doğru aralıkta calıştıramıyorlardı, kim bilir.” “Performans anlamında cok, cok buyuk bir guncelleme getirmeleri olası gorunmuyor. Ancak artık acık şekilde aracları her yerde iyi calışıyor.” “Ozellikle duzluklerde cok hızlı oldukları icin onları yenmek cok zor olacak. Şu anda duzluklerde onlarla rekabet edemiyoruz, ancak daha once de en iyi araca sahip olmadan kazanmıştık.” “Şu anda onlar daha iyi iş yapıyor. Operasyon anlamında daha iyiysek onları gecebiliriz.” “Yarışın ilk bolumunde liderliğe yukselmeye yetecek kadar iş yaptım. Ancak butun surec, olması gerektiği gibi calışmadı. Tekrar bir araya gelmeli ve birlikte calışmalıyız.” şeklinde konuştu. İnternet Haber