Max Verstappen, Singapur GP'deki hayal kırıklığı yaratan hafta sonunda galibiyet icin mucadele edememelerinin ardından bu durumun Red Bull Racing icin bir uyarı olduğunu soyledi. Verstappen, sıralama turlarında Ferrari ve Mercedes'le aynı tempoyu tutturmakta zorlandı ve yol tutuş eksikliğinden bahsettiği seasta dorduncu en hızlı isim oldu. Yarışta ise strateji sayesinde ucuncu olmayı başardı. Spa ve Monza'daki kotu hafta sonlarının ardından Singapur'da ucuncu sırada yer alan Verstappen, mevcut durumdan memnun olmadığını acık şekilde ortaya koydu. "Hafta sonum yeterince iyi değildi. Buraya kazanmak icin geldik ve bunu acık şekilde yapamadık. Dun bugunden daha kotuydu ama bizim icin bir uyarı olduğunu soyleyebilirim. Gercekten iyi olacağını duşunduğumuz bir yarıştı. Ama belki de Avusturya'dan bu yana en kotu yarışımız oldu." "Neyin yanlış gittiğine dair birkac fikrim var. Bu yuzden her şeyi analiz edeceğiz Sochi'de daha iyi olup olamayacağımızı goreceğiz. Pist duzeni bizim icin harika değil ama aracın virajlarda calışıp calışmadığını gorebiliyorsunuz." "Burada pek cok virajda acık şekilde istediğim gibi calışmadı. Şimdi fabrikaya doneceğiz ve neyi daha iyi yapabileceğimizi goreceğiz." Verstappen, Lewis Hamilton'ı pitlerde geride bıraktığı icin mutlu olduğunu ancak Ferrari suruculerine karşı herhangi bir şey yapamayacağını soyledi. "Yarış benim benim icin biraz takip etmekle ilgiliydi. Atak yapacak pozisyonda değildim ama en azından ondeki aracları takip edebildim. Farkı hic acamadılar. Elbette başlangıcta her şey lastikleri yonetmekle ilgiliydi, bu yuzden gercekten yavaş gittim." "Doğru zamanda pite girdiğimizi duşunuyorum. Lewis'i pitlerde gectik ve bu cok olumluydu ancak o andan itibaren guvenlik aracı olduğunda dikkatli olmalıydık. Yine de her şeyi iyi idare ettik ve sıralamalarda zorluklardan sonra podyumda olmak harikaydı." Red Bull'un teknik şefi Adrian Newey, takım icin zor bir hafta sonu olduğunu kabul etti. Motorsport.com'a konuşan Newey, "Sıralama turları performansımızdan pek memnun değildik ve bu yuzden dordunculuk muhtemelen umit edebileceğimizin en iyisiydi." "Mercedes pit stop yaparak sonrasında gecmek zorunda olduğumuz araclar tarafından tutuldukları bir risk aldı. Gectik ve temel sorun yumuşak lastiklerin cok cabuk bitmesiydi. Lewis aslında grubun başındaki Giovinazzi'den daha hızlı gidemiyordu." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: "Singapur, Red Bull icin bir uyarı oldu"