Charles Leclerc, Ferrari’nin Singapur’daki stratejisini yarıştan sonra daha iyi anladığını ve gelecekte bu konuda daha fazla bilgi isteyeceğini soyledi. Leclerc, Singapur GP’de lider giderken, takım arkadaşı Sebastian Vettel’in kendisinden bir tur erken pite gelip aralarındaki 3.9 saniyenin kapanmasıyla Alman surucuye gecilmiş ve bununla beraber art arda ucuncu galibiyetini alma şansını yitirmişti. Leclerc, Vettel’in bir tur erken pite gelmesinin yarıştan once planlanmadığını ve bunu neden daha once konuşmadıklarını tartışacaklarını soylemişti. Leclerc, gelecek yarışlarda daha fazla bilgilendirileceğinden emin olacağını soyledi. “Bundan daha farklı veya daha iyi bir şey yapabileceğimi duşunmuyorum. Sanırım yapabileceğim tek şey, gelecekte stratejiler konusunda daha fazla bilgi istemek olur.” “Cunku Sebastian’ın erken pite geleceğinin farkında değildim, bu yuzden ilk bolumun sonunda daha fazla zorlayıp zorlayamayacağımı bilmiyordum. Bilmiyorum, elimizde bircok veri var ve bunları analiz edeceğim.” “Pit zamanında lastikler oldukca oluydu, ancak oncesinde oldukca yeterli fark vardı.” “İlk birkac turda acıkcası arkadakilerin pit aralığına sahip olmaması icin, olabilecek en yavaş şekilde gitmek istedik.” “Bu periyotta cok daha iyisini yapabilirdim, ancak plana sadık kaldım ve bunun bugun duble yapmamıza buyuk yardımı dokundu.” Leclerc, yarış sırasında durumun “adil olmadığını” belirtmişti. Ancak Monakolu surucu yarış sonrasındaki basın toplantısında, olayları biraz daha farklı gormeye başladığını ancak yine de daha fazla konuşmaları gerektiğini soyledi. Daha sonrasında Leclerc, sakinleşmiş şekilde yaptığı acıklamada takımın da Vettel’in lider olmasını beklemediği stratejiyi uygulamasını kabul ettiğini soyledi. “Aracta da dediğim gibi sinir bozucuydu, ancak şimdi tum durumu daha iyi anlıyorum.” “Tum takım adına cok mutluyum, Seb icin de cok mutluyum. Bunu hak etti ve artık onumuze bakacağız.” “Acıkcası podyumda bir basamak yukarıda olmak isterdim, ancak hayat bazen boyle oluyor ve gelecek hafta Rusya’da daha guclu doneceğim.” İnternet Haber