Jorge Lorenzo, pazar gunku Aragon yarışı icin koyduğu hedefi tutturamamasına rağmen mevcut tempoyu kabul etmek zorunda olduğunu soyledi. Misano'da takım arkadaşı Marc Marquez'in 47 saniye gerisinde finiş goren Lorenzo, kendisine Aragon icin 30 saniyelik bir hedef belirlemişti. Sıralama turlarını 20. sırada tamamlayan Lorenzo yarışta ilerleme kaydedemeyince 46 saniye geride kalıp aynı pozisyonda finiş gordu. Uc kez dunya şampiyonu, cuma gunu yaptığı acıklamada hız eksikliğinin fiziksel durumunun bir sonucu olmadığını kabul etmesine rağmen, kaza yapma ihtimali nedeniyle korkmaya devam ettiğini soyledi. Lorenzo, "Bildiğiniz gibi elimden gelen her şeyi yaptım. Yarışta lider gitmişim ya da 20. sırada gitmişim bir onemi yok. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapıyorum." "Eğer elimden gelenin en iyisi galibiyet icin savaşmaksa, o zaman kazanırım. Eğer elimden gelenin en iyisi bu sonucu elde etmekse, o zaman durumu kabul etmeli ve yarışı bitirmeliyim. Başka bir secenek yok." "Diğerlerinden cok uzaktaydım ve acık şekilde bu iyi değil. 46 saniye cok fazla ama buradan bazı pozitif şeylerle cıkabileceğimizi duşunuyorum. Biraz antrenman yaptım ve hatta yarışın orta kısmında daha fazla zorlayabiliyordum, bu tıpkı sezon başında olduğu gibiydi." "Ama sakatlık, suruş yaparken fiziksel durumumu ve acılarımı cok etkiliyor. Bu beni biraz etkiliyor." dedi. Lorenzo zayıf yarış temposu icin arka lastiğini suclarken, aynı zamanda ayarları işaret etti. "Arka lastiklerdeki aşınmanın cok buyuk olduğunu duşunuyorum. Standart bir ayardasınız ve genel olarak arka tarafta yol tutuş olmuyor. ozellikle yarışta arka taraf biraz asfalta yapışmıyor. Bu yuzden tum yarış boyunca patinajı kontrol etmeye, lastikleri korumaya calıştım. Buna rağmen duşuş vardı ve sadece bunun uzerinde calışmamız gerekiyor. Bunun icin bazı cozumlere bakıyoruz." "Marc ve Cal'ın kullandığı ayarlara yakın olmaya calıştığımda on tarafta guven azalıyor. Bu yuzden on tarafta rahatlayabilmek adına arkadan odun veriyorum." "Belki de on taraftan ovdun vermeyip, daha fazla zorluk cekmemek adına arka yol tutuş icin bir cozum bulmalıyız. Eğer bunu bulabilirsek sezonun geri kalanında daha rekabetci olabiliriz." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Lorenzo: "Bu hızı kabullenmekten başka carem yok"