Maverick Vinales, Yamaha’nın duzluk hızı eksikliğinden dolayı Aragon Grand Prix’sinde Ducati’leri arkasında tutma imkanının olmadığını soyledi. Fabrika Yamaha surucusu Vinales, yarışın ilk bolumunde Pramac Ducati surucusu Jack Miller’ı gecip ikinci sıraya yerleşmiş ve farkı bir saniyeye kadar cıkarabilmişti. Ancak Vinales, son turlarda tempo kaybetmiş ve once fabrika Ducati surucusu Andrea Dovizioso’ya, daha sonra da Miller’a gecilmekten kurtulamayıp dorduncu sıraya duşmuştu. Arka duzlukte Dovizioso’nun Vinales’e karşı yaklaşık 8 km/saatlik bir hız avantajı vardı. Miller ise Vinales’in ilk virajdaki hatasıyla rakibini gecmeyi başarmıştı. Yarıştan sonra konuşan Vinales, “Duzluklerde Ducati’lere karşı hicbir şansım yoktu.” “Son turda Jack’i arkada tutabilseydim bile duzlukte beni gececekti. Bu yuzden Jack ve Dovi’yle savaşırken hic şansım yoktu.” “Her zamanki gibi elimden gelenin en iyisini yaptım, iyi bir yarış gecirdiğimi duşunuyorum. Gecen yıl buradaki yarış felaketti ve bu sefer daha yakındık.” (Gecen sene Vinales 22 saniye geride 10. olmuştu.) “Soylediğim gibi, calışmaya devam etmeliyiz. Gideceğimiz yon icin bu onemli.” ifadelerini kullandı. Vinales, Valentino Rossi’nin Misano denediği yeni egzozu antrenmanlarda denedikten sonra İtalya’da kullandığı motosikleti kullanmaya karar verdiğini soyledi. “Yeni parcalarla beraber oldukca hız kazandığım doğru, cunku 4. antrenman seansında en yuksek hız tablosunda beşinciydim.” “Yani biraz kazanc elde ettim, ancak diğer alanlarda kaybettik. HÂl yeni parcalarla nasıl calışacağımızı anlamamız gerekiyor.” “Elbette gelişmemiz gerekiyor, cunku Honda ve Ducati bir adım onde.” “Bu yuzden her zaman gucten 0.3 saniye kazanıyorlar ve bu rakam 23 tur uzerinde cok onemli.” İnternet Haber