Renault, Nico Hulkenberg’in dokuzuncu tamamladığı Singapur GP’nin kendileri icin bir hasar azaltma yarışı olarak gectiğini acıkladı. Olaylı bir yarış geciren Renault suruculeri Hulkenberg ve Ricciardo, diğer araclarla yaşadıkları temaslar sonucu lastik patlattılar. Aldığı cezayla beraber yarışa 20. sıradan başlayan Ricciardo, bircok geciş yaparak ust sıralara yukselmesine rağmen Antonio Giovinazzi ile yaşadığı temasta lastiğini patlatıp yeniden gerilere duşmuş ve 14. sırada bitişe ulaştı. Hulkenberg de ilk turda Carlos Sainz ile yaşadığı temastan sonra lastik patlattı. Zorunlu pitinden sonra bir ara pistteki en hızlı isim olan Alman surucu, daha sonra Romain Grosjean’ın arkasında cok zaman kaybetti. Takım, Hulkenberg’e ilk turdaki pit stopta sert hamuru taktı ancak guvenlik aracı periyodunda tekrar pite gelen Alman surucu yarışı dokuzuncu sırada tamamladı. Ancak Lando Norris’in yedinci olmasıyla beraber McLaren, Renault ile arasını dort puan actı. Motorsport.com’a konuşan Renault yoneticisi Marcin Budkowski, “Elbette bundan daha fazla hızımız vardı ve acık şekilde bundan daha fazlasını bekliyorduk.” “20. sıradan başlamak yardımcı olmadı. Her iki surucumuzun de daha iyisini yapabilecek hızı vardı ve ikisi de lastik patlattı. İkisi de planladığımız stratejileri uygulayamadı.” “Nico’yu yarışın sonuna kadar pistte tutmayı duşunduk, ancak onun geri bildirimi ve guvenlik aracı periyodunda pite gelme fırsatı ile bir kere daha pite geldik ve bunun doğru karar olduğunu duşunuyorum.” “McLaren’ın Lando ile yedinci olmasının yanında iki puan almamız, hasar azaltmamız anlamına geliyor diye duşunuyorum. Aracın hızı ve sıralama turlarındaki pozisyonumuzla beraber daha fazlasını umuyorduk.” şeklinde konuştu. Hulkenberg, ilk turdaki pitten sonra yarışının bittiğini duşunduğunu soyledi. Hulkenberg, “İlk turdan sonra, ‘Tanrım, bu yarış zor olacak.’ diye duşundum. Ancak sonraki birkac turda onum boştu. Daha sonra Williams’ı gectim, ancak Haas’ın arkasında takıldım, gecmesi zordu. O bolumde cok lastik harcadım.” “Bir başka aracın arkasında olmanın etkisi burada cok buyuk ve eğer zaten lastiklerinizde sıkıntı yaşıyorsanız, geciş yapmanız neredeyse imkansız hale geliyor.” “Sonlara doğru eski lastiklere sahip olan bircok arac vardı ve guvenlik aracından sonra, 10 tur daha yeni lastiklere sahip olmanız bile bir fark yaratıyor. 20 turluk lastikleri olan cocuklar daha fazla zorlandı. Daha az yol tutuşa sahiplerdi ve onlara oldukca kolay şekilde atak yapabildik.” ifadelerini kullandı. Ricciardo da yarışın ilk bolumundeki yukselişinden keyif aldığını soyledi. Ricciardo, “Start kesinlikle eğlenceliydi. Birkac aracı gecmeyi başardım. Bazı gecişler yapmayı başardım, iyiydi ve bunu bu pistte yapmanın kolay olacağını duşunmuyordum.” “Ancak iyi bir ritim yakalamaya başladım ve guven kazandım. İyi gidiyordu. Ve daha sonra Giovinazzi’yle yaşadığım temas yarışımızı mahvetti.” “O anda bu temasta kimsenin hatası olduğunu duşunmedim, sadece şanssız bir olay olduğunu duşundum. Viraj cıkışında biraz patinajda kaldım ve belki de biraz ona doğru kaydım. Her neyse, boyle şeyler olabiliyor.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Renault: “Singapur GP’de hasarı azaltmaya calıştık”