Toro Rosso takım patronu Franz Tost, Piere Gasly'nin performansından ovguyle bahsetti. Toro Rosso pilotu Pierre Gasly, Singapur'da gercekleştirilen yarışı sekizinci sırada tamamlamıştı. Yarışın ardından konuşan takım patronu Franz Tost, Fransız surucunun performansından ovguyle bahsetti. Tost, "Yarış, en başından itibaren ilgincti ve cok sayıda geciş ve uc guvenlik aracı vardı. Sıralamalarda en iyi performansı sergileyemedik, ancak rakiplerimizin ceza almasıyla Pierre 11. ve Daniel 14. sıradan başladı. Stratejileri farklıydı: Gasli ilk bolumde sert lastiklere sahipken, Kvyat ota lastiğe sahipti." "Kvyat lastiklerden memnun değildi, yol tutuş eksikliğinden şikayet etti ve biz de onu planladığımızdan biraz daha once pite aldık." "Guvenlik aracı geldiğinde, taktikleri değiştirmeye karar verdik ve Kvyat'a yeniden yumuşak lastikler koymak icin yeniden pite cağırdık. Daha iyi cekiş sayesinde temposunu arttırdı ve etkileyici ataklar yaptı. Ancak ne yazık ki, Kimi Raikkonen'le temas yaşadı, pozisyonunu kaybetti ve yarışı 15. sırada tamamladı." "Pierre ise harika bir performans sergiledi. Bugun arac ve secilen stratejiden tamamen memnundu. Yavaş yavaş Lando Norris'e yaklaştı, fakat onu gecmek icin zamanı yoktu. Bununla birlikte sekizinci oldu. Bu Toro Rosso icin en iyi performanslarından birisiydi." Gasly de cok mutlu olduğunu soyledi. Fransız pilot, “Yarışı cok beğendim! İlk guvenlik aracında şanslı değildik, ancak son turlar gercekten heyecan verici oldu!" "İlk başta, her şey yolundaydı ama guvenlik aracı nedeniyle uc veya dort sıra kaybettim, bu cok can sıkıcıydı. Kimi Raikkonen'i gecmek icin elimden gelenin en iyisini yapmak zorunda kaldım ve sonra Kevin Magnussen ve Lance Stroll ile ilginc bir savaşa girdim." "Bazı puanlar kazanmak guzel! Yarış zor gecti, ancak ekibimiz icin bu, mucadelenin son derece yakın olduğu takımlar şampiyonası icin onemli bir sonuc oldu. Ortaklığımızın ilerlemesinden memnunum, her hafta sonu ilerliyoruz ve gelecek yarışlarda olumlu dinamikleri korumaya calışacağız." dedi. İnternet Haber