Formula 1'in şefi Ross Brawn, 2020 hafta sonu formatındaki olası değişiklikler hakkındaki olumsuz yorumlara yanıt verdi ve herhangi bir duzenlemenin 'deneysel olacağını' vurguladı. Formula 1'in sahibi Liberty Media, 2020'de gosteriyi geliştirmek icin bazı yarışlarda gridi tersine cevirmek gibi secenekleri değerlendiriyor ve bunu hem takımlar hem de FIA ile goruşuyor. Ancak teklif, gecen haftaki Singapur GP sıralama turları sonrası Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel'e sorulurken, Vettel bunu "sacma" ve "tamamen yanlış bir secim" olarak yorumladı. Brawn, yaptığı acıklamada tartışılmaya devam eden fikir hakkında gelen yorumlara yanıt verdi. "Son zamanlarda, pilotların ve uzmanların, yarış hafta sonunu daha parlak hale getirecek fikirlerle ilgili yaptıkları acıklamaları okudum." “Durumu netleştirmek ve yanlış anlaşılmaları onlemek adına GP hafta sonlarını daha az tahmin edilebilir yapmak adına, 2020 yılında sıralama formatında deneysel değişiklik yapma hakkında tartışmalar olduğunu soyleyebilirim." "Deneysel kelimesine vurgu yapmak istiyorum. Cunku bu sayede geleceğe yonelik yonlendirmeler yapmamızı sağlayacak kucuk bir orneğe sahip olacağız." "Mevcut sıralama formatının heyecan verici ve harika olduğunu biliyoruz ama asıl onemli olan ve hafta sonunun en iyi kısmı olan yarışı mumkun olanın en iyi hale getirdiğimizden eminiz. Biliyorsunuz ki, ne kadar cok simulasyon yaparsanız yapın, pistten daha iyi bir sonuc alamazsınız. Formula 1, takımlar ve FIA, gelecek sezon icin oldukca az sayıda yarış icin revize edilmiş bir format olasılığına bakıyorlar." "2020, istikrarlı sportif ve teknik kurallarla bu tur değerlendirmeler yapmak icin harika bir zaman." "Henuz herhangi bir karar alınmadı cunku tum detaylara bakıyoruz ancak şu ana kadar alınan geri bildirimler genel olarak olumlu." "Saflığı sevenlerin endişelenmesini anlıyorum ama deney yapmaktan korkmamalıyız aksi halde ilerleme kaydedemeyiz. Değişiklik olsun diye değişiklik yapmak istemiyoruz. Sporu geliştirmek istiyoruz cunku bu bir arac gelişimi gibidir. Eğer durursanız geriye doğru duşme riskini olur." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Brawn, F1 format değişikliği fikrine yapılan eleştirilere yanıt verdi