Mercedes Formula 1 takım patronu Toto Wolff, Ferrari'nin son guncellemesinin Singapur GP'deki galibiyetlerindeki temel etken olduğunu duşunmuyor. Ferrari, Singapur'daki yarışa SF90 icin yeni bir zemin, difuzor, arka kanat, burun ve Mercedes tarzı 'pelerin' bolumunun de icinde bulunduğu pek cok guncelleme getirmişti. İtalyan ekip, aynı yere basma gucu seviyesine sahip olan Macaristan'da bir dakika geride kalmıştı ve bu yarışta sorun yaşaması bekleniyordu. Ancak Charles Leclerc pole pozisyonunu kazandı ve Sebastian Vettel yarışta zafere ulaştı. İtalyan ekip aynı zamanda duble yaptığı gibi, 2008'den sonra ilk kez arka arkaya uc zafer elde etti. Wolff, "Ferrari'nin Singapur'daki guclu donuşunun herhangi bir guncelleme ile bağlantısı olduğunu duşunmuyorum." "Bu sadece konuşulan basit bir hikaye. Genel anlamda guclu bir pakete sahip olmak ve işleri doğru şekilde yapmakla ilgisi olduğunu duşunuyorum." "Araclarını sıralama turları ve tek tur icin ayarladılar. Yarış temposunda cok iyi olmadıklarını gorebilirsiniz, fakat başlangıcta cok hızlılardı." "Eğer daha az guvenlik aracı olsaydı, sonunda iyi bir araca sahip olacaktık ve hatta yarışı kazanma fırsatımız olacaktı. Ama doğru stratejide değildik ve onlar doğru stratejiler yaptılar." dedi. Ferrari, hızlı bir tur icin kilit nokta olan tumseklerde cok rahattı ve rakibi Mercedes, uzun suren turda lastikleri ısıtmakta zorlanıyordu. Wolff, "Bunun guncellemeyle ilgisi olduğunu duşunmuyorum. Paketten en iyisini cıkarmakla ilgili. Ayarlarda daha stratejik secimler yapmanızı sağlayan ve bu acıdan onemli bir parca olan muazzam guclu bir motorları var. Ama bu bir bahane olamaz." dedi. Leclerc, iki ya da uc kez kaza yapmaya yaklaşmasına rağmen pole pozisyonu alırken, bu Ferrari icin onemli bir adımdı. Monako'da Ferrari, pole derecesinden 0.781 saniye yavaş kalırken, Macaristan'da 0.471 saniye yavaş kaldı. F errari her ne kadar yere basma gucunu arttırmaya calıştığı icin Singapur guncellemelerinden memnun olsa da, Mattia Binotto diğer unsurların da on plana cıktığını soyledi. "Aero guncellemeler bir adım atılmasını sağladı. Ama gorduklerimizi acıklayan şey bu değil. Bence Singapur duvarlarıyla birlikte cok ozel bir pist. Suruculerin sahip olduğu guven seviyesi fark yaratıyor." "Arac dengesi son yarışlarda duzeldi. Ayrıca lastikler iyiydi. Normal yarışlara kıyasla farklı bir lastikti ve muhtemleen onları duzgun şekilde calıştırdık." İnternet Haber