Robert Kubica, gelecek yıl DTM'e gecmekle ilgilendiğini fakat henuz kesinleşen bir şey olmadığını soyledi. Polonyalı pilot, gecen hafta sonu Singapur'da yaptığı acıklamada sezonun sonunda Williams'tan ayrılacağını duyurdu fakat ayrıldıktan sonra ne yapacağına karar vermediğini dile getirdi. Audi motor sporları şefi Dieter Gaas, Kubica'nın menajerlik ekibiyle potansiyel bir suruş hakkında goruştuklerini acıklamıştı. Bunun uzerine DTM'in kendisi icin bir secenek olduğu ortaya cıktı. Bununla birlikte Kubica bir meanejri olmadığnı ıve son olarak Gaas'la birkac yıl once goruştuğunu soylese de, DTM'in kendi secenekleri arasında yer aldığını soyledi. Kubica, "Dieter ile son kez uc ya da dort yıl once konuştum. DTM'in benim icin bir hedef olabileceği doğru fakat goreceğiz." dedi. Kubica, neden DTM'in bir secenek olduğu sorusuna, "Benim icin cekici olmayan şeyleri duşunmuyorum, eğer benim icin bir hedef olabilecekse bunu duşunuyorum. Son yıllarda ozellikle dort ya da beş yıl once oraya gecmek icin birkac teklif aldım ama o zamanlar farklı fikirlere sahiptim. Ama dediğim gibi, şimdi bunun hakkında pek duşunmeyeceğim. Cunku eğer sadece DTM hakkında konuşursak, orada olacağımı yazacaksınız." "Ama bu sadece olası seceneklerden birisi. Orada yarışacağım doğru değil, ama evet, olabileceğim doğru. Tamamen değil, ama DTM'den bazı takımlarla goruştum." yanıtını verdi. Kubica, 2020 planlarını bu sezon oncesinde tamamlamak istiyor ve Haas'la simulator/test suruculuğu icin goruşuyor. Bununla birlikte sadece arka planda bir gorevle ilgilenmediğini soyledi. "Simulator gorevinin duşuk bir ihtimal olduğunu soyleyebilirim. Yuksek seviyede yarışmak icin cok calıştıktan sonra kendimi karanlık bir odada yuz gun boyunca calışırken ve suruş yapmaya calışırken duşunemiyorum. Simulator benim evimin yanında olmadıkca durum bu." "Tamamen dışlamıyorum, ama duşuk bir ihtimal olduğunu soyleyebilirim." İnternet Haber