Alex Zanardo, DTM ile Super GT arasındaki ortak yarışta BMW adına yarışacak uc surucuden ilki olacak. Zanardi, DTM'de ilk kez gecen yıl BMW icin Misano'da yarıştı ve ikinci yarışta harika bir performansla surpriz bir beşincilik almayı başardı. Audi bu yıl Misnao'da misafir surucu icin Andrea Dovizioso'yu secmişti. BMW ise sezon boyunca bunu yapmamayı tercih etti. İki kez CART şampiyonu Zanardi, kendisine gore ozel olarak hazırlanmış bir M4 DTM'i tekrar surecek ve el fren sistemi sayesinde yapay bacaklar olmadan suruş yapabilecek. Zanardi, "DTM ve Super GT arasındaki 'Ruya Yarışı'nda mucadele etmek benim icin harika. Evet, harika kelimesi cok sık kullanılıyor ancak bu durumda kullanılabilecek en uygun kelime o. Bugun yarışmaya devam edebileceğim gerceği, benim icin bir hediye gibi. Ancak BMW M4 DTM kesinlikle kariyerim boyunca surduğum en iyi araclardan birisi. Bu yıl -2018'e kıyasla- kaputun altında fazladan 100 beygir olacak. Bu harika bir şey. Bu fırsat icin BMW Motorsport'a teşekkur ederim." "DTM'de yarışmanın buyuk bir mucadele olduğunu biliyorum cunku tum suruculer oldukca profesyonel ve mukemmel hazırlanmış durumdalar. Bu kez Super GT'dne de suruculer olacak." "Bu yuzden beklentilerim sportif anlamda cok yuksek değil. Sadece en iyisini yapmak ve etkinliğe layık bir goruntu ortaya koymak istiyorum. Genel anlamda motor sporları kariyerim icin bir başka buyuk sayfa olacağına eminim." dedi. BMW, Fuji'de uc aracla yarışırken, Audi de dort aracla yarışacak ve Super GT'den 15 arac mucadelede yer alacak. Fuji'den once Zanardi, Mugello'daki 2019 İtalya GP Şmapiyonsı'nın sondan bir onceki yarışında BMW M6 GT3'u surecek. İnternet Haber