Toto Wolff, Mercedes ABB FIA Formula E suruculeri Stoffel Vandoorne ve Nyck de Vries’in gelecekte Formula 1’e gecebileceklerini duşunuyor. Vandoorne, iki sezon McLaren ile F1’de mucadele ettikten sonra Mercedes FE takımına katılmıştı. 2010-2018 arası McLaren akademisinde yer alan De Vries ise şu anda 2019 Formula 2 şampiyonasını ilk sırada goturuyor. Hem F1 hem de FE’de programı bulunan tek uretici olan Mercedes, Vandoorne ve De Vries’e F1 takımı icin simulator calışmaları da yaptırıyor. Her iki surucuye de gelecekte potansiyel bir F1 koltuğu icin kariyerlerine yardım etmeye calışıp calışmadığı sorulduğunda Wolff, bu olasılığı “cok heyecan verici” bulduğunu soyledi. “Her ikisini de değerlendiriyorum ve eğer doğru zamanda fırsat cıkması halinde F1 aracında olmayı hak edeceklerini duşunuyorum ve iyi iş yapacaklarına inanıyorum.” “Ancak Formula E heyecan verici ve bir calışma platformu. Ve ikisiyle de iyi iş yapmak icin motive olmuş durumdayım.” “Formula E aracında olmayı hak ettikleri kadar Formula 1 aracında da olmayı hak ettiklerini duşunuyorum ve her ikisi de Mercedes ailesiyle bağlantılı olacak ve F1 takımı icerisinde de gorev alacak, simulator surucusu gibi gorevleri olacak.” “Ve gelecekteki F1 şansları icin asla asla dememelisiniz. Bunu her ikisi icin de soyluyorum.” şeklinde konuştu. Gectiğimiz sezon Nissan e.dams, Sebastien Buemi’nin takım arkadaşı olması icin o zamanlar F2’de mucadele eden Alexander Albon ile anlaşma imzalamıştı. Ancak Albon, Toro Rosso’yla F1’de yarışma şansı bulunca FE aracıyla hic suruş yapmadan takımdan ayrılmıştı. De Vries, boyle bir senaryoyu tekrarlamayacağını duşunuyor. De Vries, “Boyle olacağını duşunmuyorum. Mercedes’e, bu fırsatı tanıdıkları icin cok teşekkur ediyorum ve bu fırsat karşıma cıkınca fazla duşunmedim. Bu harika bir fırsat ve kariyerimin bu aşamasında benim icin doğru yon olduğunu duşunuyorum.” “Acıkcası onume cok fazla bakamıyorum cunku dunya cok cabuk değişiyor ve beş sene sonrasına bakmak zor. Cunku dunyanın o zaman nasıl goruneceğini bilmiyoruz.” “Ancak şu anda bu fırsattan dolayı cok memnunum ve onumuzdeki mucadeleleri sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi. İnternet Haber