Singapur GP galibi Sebastian Vettel, bir seneyi aşkın sure sonunda aldığı bu zaferin kendisini biraz rahatlattığını kabul etse de, bu zaferin aslında son donemde yaşananların doğrulaması olduğunu soyledi. En son zaferini 2018 Belcika GP'de kazanan Vettel, bir seneyi aşkın suren galibiyet hasretini 2019 Singapur GP zaferi ile sonlandırdı. Son donemde yarışlarda yaptığı hatalarla eleştirilerin odak noktası olan Vettel, Singapur GP zaferi ile biraz da olsa rahatlamış oldu. Bu zaferin nasıl hissettirdiği sorulduğunda Vettel, "Belki de sizin duşunduğunuzden daha az memnun edici olmuştur." "Formumda cok yanlış bir şey olduğunu duşunmuyorum. Hızımız eksik gibi bir durum soz konusu değildi. Sadece bazı şeyler yolunda gitmiyordu ve Monza'da her şeyi batırdım. Benim hatamdı." "Uzun zamandır buradayım ve bazen bu tur şeyler olabiliyor." "Kendime dair en yuksek beklenti yine kendi icimde yer alıyor. Yapabileceğimi bildiğim şeyleri yapamadığım zaman mutlu olamıyorum." "Tabii ki bu sene zorlandığım zamanlar oldu. Bu yuzden, gelişebileceğimi biliyorum. Bu konuda mutlu olamam. Ancak aynı şekilde insanların soylediği kadar kotu ya da felaket bir durumda da değildim." "Bu kadar uzun sure burada yer alıyorsanız ve cok iyi zamanlar gecirmişseniz, ardından kotu zamanlar gecirdiğinizde eleştirilirsiniz. Bunlar oyunun bir parcası." dedi. Vettel, takım arkadaşı Charles Leclerc'in art arda iki zaferinin ardından kazanmasıyla rahatlayıp rahatlamadığının kendisine surekli sorulduğunu kabul etti. Vettel, "Evet, bir bakıma oyle oldu. Bunu bir sure sonra anlıyorsunuz. Ancak muhtemelen daha cok yaptığım şeyleri yapmaya devam etme konusunda doğrulama oldu." "Bazı şeylerin yanlış olduğunu ve değişiklik yapmanız gerektiğini bilirsiniz ancak son donemde cok buyuk değişiklikler gerektiğini hissetmedim." "Bu acıdan sadece boyle devam etme konusunda doğrulama oldu. 'Sonunda tekrar nefes alabiliyorum' gibi hissetmedim. Kendimi yanlış ve kotu bir yerde hissetmiyordum. Sadece zorlamaya devam etmem, yapabileceğim şeyleri yapmam gerektiğini biliyordum." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: "Singapur zaferi rahatlamadan ziyade doğrulama oldu"