Ducati surucusu Andrea Dovizioso, Aragon'da bir kez daha Marc Marquez karşısında puan kaybetmelerinin ardından şampiyonluk mucadelesinin Haziran ayındaki Barcelona yarışında bittiğini soyledi. Dovizioso, Aragon'da guclu bir performansla 2. olmayı başarsa da yarışı ustun bir şekilde kazanan şampiyona lideri Marquez ile mucadele edememişti. Marquez, Aragon'da bu sezonki 8. zaferini alarak şampiyonada farkı 98 puana cıkardı. Marquez'e en yakın isim olan Dovizioso'nun Ducati motosikletinin performans sorunları biliniyor ancak bunun yanında Barcelona'da Jorge Lorenzo'nun tetiklediği kaza ve Silverstone'da Fabio Quartararo'nun yaptığı kazaya kurban gittiği yarışta kaybedilen puanlar, farkın daha da acılmasına neden oldu. Dovizioso, "Ben cok fazla bahanelere sığınan bir insan değilim ve şu anda onlardan bahsetmek istemiyorum. Ancak şampiyonada, size bağlı olmayan sıfır cektiğiniz yarışlar varsa, bu her şeyi değiştiriyor." "Barcelona'ya kadar 12 puan gerisindeydik. O kaza bizim kolumuzu bacağımızı kırdı. Ancak yine de bu sene Marc'a gecen seneki kadar yakın değildik." "Sezonun orta bolumunde ara ara onunla mucadele edebildik ancak sonrasında Silverstone'daki kaza oldu. Ancak o kazalar olmasaydı, yine de Marc ile mucadele edebilirdim diyemiyorum cunku sadece Avusturya'da onun onunde bitirebildik." "Gercek bu ve belli konularda daha iyi olmak zorundayız. Ancak şu anda kimse Marc'ı yenemiyor. Bu acıdan hepimizin cozum bulması lazım." dedi. Marquez, sıradaki Tayland yarışında Dovizioso'dan 2 puan fazla alırsa 6. şampiyonluğunu kazanacak. Dovizioso, "Cok zor olacak ancak hicbir şey imkansız değildir. Bu acıdan sonuna kadar deneyeceğiz." "Aragon'a cok iyimser gelmedik ve antrenmanlar da iyi gecmedi ancak sonunda ikinci olduk. Bu, pes etmememiz gerektiğini gosteriyor." "Neler olduğunu cok iyi biliyoruz ve sakin bir şekilde calışıyoruz. Yarışlarda maksimum puanları almaya calışıyoruz." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Dovizioso: "Barcelona yarışı bizim kolumuzu bacağımızı kırmıştı"