Kimi Raikkonen, son yıllarda şanssızlık yaşadığı Sochi'de bu yıl işlerin yolunda gitmesini umuyor. Alfa Romeo, son iki yarışta Antonio Giovinazzi ile birlikte puan kazanırken, Kimi Raikkonen son uc yarışta puan almayı başaramadı. Fin pilot bu hafta sonu yapılacak Sochi yarışında işlerin yolunda gitmesini umut ediyor. Raikkonen, “Singapur'daki yarışta her şey ters gitti. Ancak Rusya'daki yarış icin gorevimiz aynı; iyi bir hafta sonu gecirmek, aracın hızını gostermek ve problemleri onlemek." "Gectiğimiz yıllarda ozellikle bu yarışta şanslı değildim, umarım bu sefer her şey yolunda gider." dedi. Antonio Giovinazzi ise son yarışlardaki ivmeyi korumak istiyor. “Son yarışlar guvenimi arttırdı ve şimdi başarıyı devam ettirmemiz gerekiyor. Şimdi aracta daha rahat hissediyorum ve puan kazanıyorum." "Singapur'daki yarış mukemmeldi. Sadece birkac tur lider olduğum icin değil, aynı zamanda savaşın icindeydim. Şimdi Sochi'de başarılı olacağımızdan eminim." “Sochi pistini cok iyi tanımıyorum. Gecen yıl sadece Cuma antrenmanına cıkmıştım, ancak Singapur'da da durum aynıydı ve hızla adapte oldum.” Takım patronu Frederic Vasseur ise hedeflerini "iki aracla birden puan kazanmak" olarak koyuyor. “Son yarışlarda potansiyelimizi bazen zor şartlarda gosterdik, ancak daha fazla puan kazanabilirdik ve kazanmalıydık. "Arac gelişti ve orta grubun liderliği icin savaşabileceğimizi gosterdik, şimdi amac kalan yarışların her birinde bunu gostermek." "Sochi'de iki arac ile puan kazanmak ve şampiyonada pozisyonlar icin mucadeleye devam etmek istiyoruz. Bunun icin iyi bir hafta sonu gecirmemiz gerekiyor ve takımın her calışanı her şeyi eksiksiz yapmalı. Rekabetci olabildiğimize eminim. Hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyorum. ” İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen, Sochi'de şansının yaver gitmesini umuyor