Pierre Gasly, Red Bull Racing'den ayrılması ve Toro Rosso Formula 1 takımına katılmasıdandan bu yana daha doğal surebildiğini duşunuyor. Gasly, Belcika GP'de Toro Rosso'ya gecmesinin ardından farklı bir araca adapte olmasının zaman alacağını kabul etti ancak ilk yarışında dokuzuncu olarak puan aldı. Singapur'da yine guclu bir hafta sonu gecirdi ve yarışı bir noktada Antonio Giovinazzi'nin gerisinde ikinci sırada goturduğu gibi sekizinci olarak puanlar almayı başardı. "Oncesinde gercekten hoşlandığım gibi surmeyi başaramadım ve şimdi hissettiğim bu şeyi tekrar yapabileceğimi hissediyorum. Bu benim icin doğal olan şey." "Ozellikle muhendislerle ve tum takımla yaptığımız şeylerde bunu yapabiliyorum. Bir yarıştan sonra geliştirilebilecek pek cok şey var. İkinciden sonra da geliştirebilecek şeyler var ama her hafta sonu geliştiğimizi hissediyorum." "Ek olarak arac icerisinde kendimi daha iyi hissediyorum ve hafta sonu aracı aşağı yukarı istediğim yere koyabiliyorum. Bu yuzden son birkac hafta sonunda attığımız adımlardan memnunum ve umarım sonraki birkac yarışta bunu koruyabiliriz." "Bu tarz pazar gunleri gercekten hoşuma gidiyor cunku geciş yapması zor olsa bile guzel savaşlar verdim ve bize uymayan ilk guvenlik aracına rağmen birkac sıra kazandık." "Sadece zorladık ve arac iyi hissettirdi. Sekizinci sıra icin birkac aracı gecmeyi başardık." Gasly, Daniil Kvyat ile olan karşılaştırmalara da pek kulak asmıyor. "Bu pek fazla odaklanmak isteğim bir şey değil cunku performansımın her hafta sonu gelişmeye devam edeceğini biliyorum. Bence biraz daha tutarlı olacağım. Seviyeden ve takımla gideceğimiz yonden memnunuz. Bu yuzden bana bu konuda gercekten yardımcı oluyorlar. Ama evet, ilk rakibiniz takım arkadaşınızdır. Onu yenmek her zaman icin iyi." Gasly gosterdiği iyi performansla Red Bull'a donebilir ancak buna odaklanarak dikkatini dağıtmak istemiyor. "Doğruyu soylemek gerekirse tum tartışmaları okumayı ve bunlara bakmayı bıraktım cunku cok fazla şey var ve benim hem takıma hem de işime odaklanmam gerekiyor." "Soylediğim gibi şu anda gosterdiğim performanstan memnunum ve bu yuzden ne yapacaklarını goreceğiz. Toro Rosso'da mutluyum ve bu takım icin mumkun olan en iyi performansı gostermeye ihtiyacım var. Gelecekte neye karar vereceklerini goreceğiz." "Daha iyi bir sporcu ve surucu olmak ve daha fazla deneyim kazanıp, kendi acımdan daha iyi bir surucu olmak icin neleri geliştirebileceğime odaklandım." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly: "Toro Rosso'da daha doğal surebiliyorum"