Alonso: "Heidfeld kazasında hata benim"
Spor Haberleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: "Heidfeld kazasında hata benim"
-
17-10-2019, 10:13:22Fernando Alonso, Monaco Grand Prix'sinde Nick Heidfeld'i gecmek isterken yaptığı kazada hatanın kendisinde olduğunu soyledi. Alonso, gectiğimiz Pazar gunu koşulan Monaco Grand Prix'sinde Heidfeld'i unlu Loews donemecinde gecmek isterken yaptığı kazada hatalı olduğunu kabul etti. El Pais gazetesine konuşan Renault'nun İspanyol pilotu, gecişin neredeyse imkansız olduğu bir yerde BMW Sauber'i sollamak istediğini ama başaramadığını dile getirdi: "Podyuma cıkma şansını elde etmek icin zorluyordum. (Heidfeld) kullandığı lastikler yuzunden yavaş virajlarda cok zaman kaybediyordu. İlk denememde onu gecemedim, sonraki virajda ufak da olsa bir şans yakaladım ama geciş neredeyse imkansızdı. Başarma şansım milyonda birdi ve olmadı. Riskli bir yerde şansımı denedim, tamamen benim hatamdı." Monaco yarışını 2006 ve 2007'de kazanan, Pazar gunu ise 10'unculukla yetinen Alonso, "şampiyonluk icin mucadele eden ve yarışı puansız kapatan Raikkonen'in aksine bizim icin bu kazanın pek bir onemi yok" dedi. Ferrari'nin dunya şampiyonu pilotu Kimi Raikkonen, dorduncu sırada giden Adrian Sutil'i bitime birkac tur kala sollamak isterken Force India pilotuna arkadan carpmış ve Monaco GP'sini dokuzuncu sırada bitirmişti. Kaynak __________________