Force India'nın şefi Collin Kolles, bitime birkac tur kala Kimi Raikkonen'in arkadan carpması yuzunden F1 kariyerinin en buyuk başarısına ulaşamayan Adrian Sutil'in, Monaco yarışının kahramanı olduğunu soyledi. Vodafone McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın kazandığı Monaco Grand Prix'sinin en şanssız ismi Force India pilotu Adrian Sutil'di. Alman pilot, yarışı dorduncu sırada gotururken ve kariyerindeki en buyuk başarısına sadece 10 dakika kalmışken, Kimi Raikkonen'in kendisine arkadan carpması yuzunden finişe ulaşamamıştı. Force India'nın şefi Colin Kolles, yarış dışı kalana kadar hatasız bir performans ortaya koyan Sutil'in, Pazar gununun yıldızı olduğunu soyledi. Kolles, Sutil'in yarıştan sonra ağladığını belirterek, "ağlayan sadece o değildi, takımda bircok kişi gozyaşlarına boğuldu. Ona, 'bu yarışın kahramanı sensin' dedim. Ben boyle duşunuyorum ve herkesin de bunu fark edeceğini inanıyorum" dedi. Kolles, yağmur yuzunden bircok pilotun hata yaptığı Monaco yarışında sergilediği performansla hakkındaki soru işaretlerini azaltan Sutil ile ilgili hicbir kaygıya kapılmadıklarını vurguladı: "Adrian sezona sıkıntılı başladı. Ama kişisel olarak benim ve takımın ona verdiği destek hic azalmadı. Bazı konularda gelişmesi gerekiyordu, o da bunu becerdi. Cok sevdiği Monaco pistinde ozel bir başarı elde etmeye cok yaklaşmıştı ama şartlar aleyhine gelişti." Kolles, Sutil'in yarış dışı kalmasına yol acan Raikkonen'i asla suclamadığına da belirterek, "Kimi bir hata yaptı, yarışta boyle şeyler normal. Soylenecek soz ve suclanacak biri yok" dedi. Monaco'da yağışlı havanın kendilerine yaradığını dile getiren Kolles, "ama her zaman yağmur bekleyemeyiz. Aracımızı geliştirmek zorundayız. Kanada potansiyel olarak bizim icin iyi gecmeye aday bir yarış" ifadelerini kullandı. Kaynak __________________