Rixos Hotels Yonetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, SkyTurk 360 Televizyon kanalında yayınlanan "Uc nokta" programında, geleceğe dair hedeflerini acıkladı. Turhan Bozkurt'un sunduğu programda iş modeline ilişkin bilgiler de paylaşan Tamince, ticaret yapan bir aileden gelmesinin kendisi icin onemli bir şans olduğunu dile getirdi. Babasının manifaturacı olması sayesinde Van'dan dışarı cıkma imkanı bularak dunyayı tanıdığını soyleyen Tamince, kendi cocuklarını da kendi ayakları uzerinde durmalarını sağlayacak bir şekilde yetiştirmeye calıştığını dile getirdi.

"İŞ HAYATINI LEGO OYUNUNA BENZETİYORUM"

İş hayatını taş taş ustune koydukca mutluluk veren bir lego oyununa benzeten Tamince, iş modeline ilişkin şu bilgileri paylaştı: "İş hayatında bir yere geldiyseniz durma şansınız yok. Durursanız duşersiniz. Butun bunları başarmak icin devamlı calışmanız lazım. Disiplinlere iyi liderlik yapmanız lazım. Eğer bir grubun başındaysanız oturma şansınız yok."

"Her şeye karışmam ama vizyon belirleme, ust duzeydeki arkadaşlarımı hedefe motive etme işleri, aynı hedefe kilitlenmeyi sağlamak onemlidir. Şeffaf olmak gerekir. Neticede bu bir takım oyunu. Ben hasbelkader bu işin başındayım. Herkes ustelendiği gorevi dort dortluk yerine getirecek başarıya ortak olacak. Biz bunu arkadaşlarla cok iyi sağladık. Bu ailede calışan herkes bu ailenin bireyidir."

5 YILDIZLI TESİSE GELENLER 10 YIL ONCESİNE GORE DORT KAT FAZLA HARCIYOR

Turkiye'yi ziyaret yabancı ulke vatandaşlarında artık cok ciddi bir ceşitlilik yaşandığını kaydeden Tamince, "Turkiye'yi ziyaret edenlerde ciddi bir ceşitlilik var artık. Eskiden sadece Almanya'dan gelenler yoğunken artık 40 ulkeden ziyaretci alıyoruz. Kişi başı gelirde duşuş gorunmesinin nedeni de Turkiye'nin cok fazla yatak arzı geliştiriyor olması. Geliştirirken hem 5, hem 4 hem 3 yıldızlı yataklı tesisler yapıyor. 2-3 yıldızlı tesise gelen sayı artınca o ortalama harcamayı duşuruyor. Ama turizme ilk başladığımız gunden itibaren baktığınızda 5 yıldızlı tesiste kalan cok daha fazla para harcıyor. Yani 10 yıl oncesine gore 5 yıldızlı tesise gelen en az dort katı para harcıyor. Aslında bizim kıyaslamayı segmentlere gore yapmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

ANTALYA KIŞIN OLU ŞEHİR GİBİ

Turk turizminin Antalya ve İstanbul'da sıkıştığını belirten Tamince, yeni urunler geliştirmemiz gerektiğinin altını cizdi. Tamince, sozlerini şoyle surdurdu:
"Antalya'da deniz suyu sıcaklığı 19 derecenin altına duşunce kapasite kullanım oranınız yuzde 90 duşuyor. Bu durumu turizmi ceşitlendirerek aşabiliriz. Sadece deniz turizmine bağlı kalınmadan sağlık, eğlence turizmi ile bu aşılabilir. Ceşitlendirmek mumkun. Oturup biz 52 haftaya neler sığdırabiliriz diye sorgulamak lazım. Guneşin tepede olduğu hava sıcaklığının 40 derece olduğu bir anda zaten bir şey yapmanıza gerek yok. Tesisler dolar ancak şimdi yılbaşı arefesi Antalya olu kent gibi. Kimse Antalya'yı bir turizm kenti demez. Halbuki yılbaşı oncesi oncesi Antalya cıvıl cıvıl ışıklı olmalıydı. Suslemeler bile dunyada konu olmalıydı. Her işi belediyeye veya hukumete de bırakmak doğru değil. İşadamları, sivil toplum orgutleri kuruluşlar, insiyatif almalı. Ben arkadaşlarıma talimat verdim. Bulunduğunuz her şehirde otelleriniz en iyi suslenen yer olmalı dedim. Bu sadece bir ornek. Yerinizde oturup insanlar bizi keşfetsin derseniz kaybedesiniz. İnovatif bir yaklaşım sergilememiz, dunyada başkasının yapmadığı duşunmediği şeyleri yapmamız lazım."

2015 HEDEFİ 30 FARKLI ULKEDE RİXOS OTELİ

İstanbul'da hali hazırda 3 tesis işlettiklerini belirten Tamince, İstanbul'un Turkiye'nin iş anlamında kalbi olduğunu belirterek tesis sayısı icin "10 tane olsa yeridir" dedi. Rixos Grubu'nun 20 otele ulaştığını 12 tane otelin de inşaat aşamasında olduğunu dile getiren Tamince, programın sonunda imzaladığı anı defterine 2015 yılına ilişkin hedeflerini yazdı. Tamince, 2015 yılında 30 farklı ulkede faaliyette bulunan bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti. Tamince, "Vizyon gercekleştirilebiliyorsa vizyondur. Biz 2015 yılında grup olarak en az 30 ulkede faaliyette olan kuresel bir oyuncu olma vizyonuyla calışıyoruz" diye konuştu.

Turizmdebusabah.