Hamilton: "Bizi kimse durduramaz"
Spor Haberleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: "Bizi kimse durduramaz"
-
17-10-2019, 10:12:29Vodafone McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Kanada'da yaptığı hatanın ozguvenini sarsmadığını, sahip oldukları aracla kendilerini durduracak bir ekip goremediğini soyledi. Pit yolunda kırmızı ışıkta bekleyen Kimi Raikkonen'e carparak kendisinin ve Ferrari pilotunun Kanada Grand Prix'sini 19'uncu turda bitiren Hamilton, Montreal'deki gafı yuzunden psikolojik bir sıkıntı yaşamadığın soyledi. İngiliz basınına konuşan 23 yaşındaki Vodafone McLaren Mercedes surucusu, "bu hicbirşeyi değiştirmeyecek. Ozguvenim tam. Cesaretimi yitirmiş veya hayal kırıklığına uğramış değilim" dedi. Gilles Villeneuve pistindeki hatası yuzunden Fransa Grand Prix'sine 10 sıra geriden başlama cezası alan Hamilton, "yaşadığım olaya takılıp kalacak değilim, toparlanmak icin zamana veya başka bir şeye ihtiyacım yok. Sadece calışacağım ve Magny-Cours'u dort gozle bekliyorum" diye konuştu. Pit yolunun cıkışında kırmızı ışık yanmasını eleştiren Hamilton, "bu cok sacma bir kural. Yarışırken pit yolunun sonunda nasıl kırmızı ışık yanar? Ama kural boyle ve bunu kabul etmek zorundayım. 10 sıra geriden başlama cezası biraz ağır. Ben kimsenin yarışını berbat etmek istemedim" ifadelerini kullandı. Lewis Hamilton, pole'da başladığı ve kazaya kadar onde goturduğu Kanada'da herşeyi kendi elleriyle mahvettiklerini belirterek, "ama sahip olduğumuz aracla bizi kimse durdurmaz" dedi. Uc kez dunya şampiyonu Jackie Stewart, Raikkonen'in "acıklanamaz ve aptalca" şeklinde yorumladığı Hamilton'ın hatasını, tecrubesizliğe bağladı. Daily Mail gazetesine konuşan Stewart, "kendini cok olgun biri gibi gosteriyor ama kimse bir gecede Einstein olamaz. Anaokulundan direkt universiteye gidemezsiniz. Dort veya beş yıl sonra geriye donup baktığında durumu daha iyi anlayacak" dedi. Kaynak __________________