Raikkonen: "Hamilton'ın hatası aptalcaydı"
Spor Haberleri0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen: "Hamilton'ın hatası aptalcaydı"
-
17-10-2019, 10:12:13Kimi Raikkonen, Kanada Grand Prix'sinde pit yolunda kendisine arkadan carpan Lewis Hamilton'ın hatasını ''aptalca'' olarak yorumladı. Raikkonen, kendisinin ve Hamilton'ın Kanada yarışını 19'uncu turda bitiren kaza yuzunden kızgın olmadığını soyledi. Ferrari pilotu, pit yolundan piste cıkmak icin kırmızı ışıkta beklerken Hamilton'ın kendisine arkadan carpmasıyla ilgili olarak yaptığı acıklamada, "kızgın değilim ama yaptığının acıklaması yok. Aptalca bir hareketti" dedi. Vodafone McLaren Mercedes pilotu Hamilton, Gilles Villeneuve pistindeki bu buyuk hatası yuzunden 22 Haziran'daki Fransa Grand Prix'sinde gridde 10 sıra geriye duşecek. Ust uste iki yarıştır finiş goremeyen dunya şampiyonu Raikkonen, Monaco'da yarış sırasında Adrian Sutil'e arkadan carpmasıyla Kanada'daki olayın kıyaslanmaması gerektiğini soyledi: "Bu konuda konuşması gereken doğru kişi ben değilim ama yarış ortamında carpışmakla, pit yolunda kırmızı ışıkta dururken birinin size arkadan vurması aynı şey değil." Hamilton, yaptığı hata yuzunden Kimi Raikkonen'den ozur dileyerek, "onumde iki kişi pit yolunda kapışıyordu, birdenbire durdular. Kırmızı ışığı gordum ama cok gecti. Cok talihsiz bir olay. Eğer yarışını berbat ettiysem Kimi'den ozur dilerim. İkimizin de mucadeleye devam edebilmesini isterdim" dedi. Vodafone McLaren Mercedes'in takım şefi Ron Dennis de pilotunu savunarak, "hicbir pilot bilerek yarış dışı kalmaz. Lewis ışığı cok gec farketti, durum bundan ibaret" diye konuştu. Kanada'da birinciliği elde ederek klasmanda 42 puanla liderliğe yerleşen Robert Kubica'yı 38'er puanla Hamilton ve Felipe Massa takip ediyor. Dunya şampiyonu Raikkonen 35 puanla dorduncu durumda. Kaynak __________________