Beş kez MotoGP dunya şampiyonu Valentino Rossi, iki yıl once Ferrari F1 takımında yarışmak icin teklif aldığını acıkladı. Alman gazetesi Welt am Sonntag'a konuşan Rossi 2006 yılında İtalyan takımından teklif aldığını belirterek, "Ferrari beni istedi. O zaman bunu ciddi şekilde duşunmuştum" dedi. Mugello pistinde koşulan MotoGP İtalya yarışında ust uste yedinci birinciliğini dun elde eden Rossi, Michael Schumacher'in takımda olduğu o donemde İtalya takımında ceşitli defalar test suruşleri yapmıştı. 29 yaşındaki Rossi, "Formula 1 tamamen başka bir dunya. Ama orada da hızlı olduğumu gordum" diye konuştu. Yedi kez dunya şampiyonu Valentino Rossi, İspanyol gazetesi El Mundo'da cıkan demecinde ise, "F1'e gecseydim başarılı olur muydum bilemem. Ama şu ana hayat benim icin zevkli ve motorsiklete hala tutkuyla bağlıyım" ifadelerini kullandı. Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu Michael Schumacher, iki yıl once Ferrari ile testlere cıkan Rossi'nin Formula 1'de yarışmak icin gereken yeteneğe sahip olduğunu soylemişti. Kaynak __________________