Kariyerinin ilk F1 yarışını Kanada'da kazanan Robert Kubica, bundan sonra hedefinin dunya şampiyonluğu olduğunu soyledi. BMW Sauber'in Polonyalı pilotu, kariyerinin ilk grand prix zaferine Gilles Villeneuve pistinde ulaştı ve dunya şampiyonası klasmanında liderliğe yukseldi. Yedi yarış sonunda Vodafone McLaren Mercedes'ten Lewis Hamilton ve Ferrari'den Felpe Massa'nın dort puan onunde bulunan Kubica, liderliği kolay kolay bırakmayacağını soyledi. Kubica, "eğer yedi yarış sonunda liderseniz, Avustralya dışında en kotu dereceniz dordunculukse şampiyonluk şansınız var demektir" dedi. Malezya ve Monaco'da da ikinci sırada finişe ulaşmayı başaran genc pilot, "umarım takım bana, ben de şampiyonluk yarışında maksimumuzu veririz. Cok calışmamız ve savaşmamız gerekecek ama kesinlikle geri adım atmayacağız" diye konuştu. Gectiğimiz yıl olumcul bir kazadan sağ kurtulduğu Montreal'de 12 ay sonra kariyerinin en buyuk zaferine ulaşan Kubica, "burada kazanmak benim icin cok ozeldi. Atmosfer harikaydı ve cok sayıda Polonyalıyı pistte gormek cok guzeldi" dedi. Markalar klasmanında lider Ferrari ile arasındaki puan farkını uce indiren BMW Sauber, Formula 1'de 24 yarış sonra Ferrari ve McLaren dışında birincilik elde eden ilk takım oldu. Lewis Hamilton'ın 19'uncu turdaki kazasına kadar en hızlı pilot olduğunu kabul eden Kubica, "Hamilton acık şekilde en hızlıydı. Hata yaptı ve bedelini odedi. Benim yerime Kimi'ye carpmayı sectiği icin kendisine teşekkur ederim" şeklinde konuştu. BMW Sauber pilotu, Kanada'daki dublenin ardından her yarışı kazanmalarının beklenmemesi gerektiği sozlerine ekledi. Kaynak __________________