Hamilton: "Rafael Nadal gibi acım"
Spor Haberleri0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: "Rafael Nadal gibi acım"
-
17-10-2019, 10:10:21Vodafone McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton, kendisini, Wimbledon'da tarihi bir şampiyonluk kazanan İspanyol tenisci Rafael Nadal'a benzetti. Formula 1 suruculer klasmanı lideri Hamilton, kendisinin kazandığı İngiltere Grand Prix'si ile aynı gun oynanan tarihi Wimbledon finalinin son yarım saatini yakalayabildiğini soyledi: "Yarıştan donduğum icin ancak son yarım saati izleyebildim. Ama o sure bile benim icin yeterince uzundu. Federer'in kazanacağını duşunuyordum. Taraf tuttuğum icin değil, (Federer) sayısız kupa kazanmış buyuk bir sporcu olduğu icin boyle duşundum. Ama Nadal'ın da cok ac olduğunu biliyordum." Federer'in ulkesi İsvicre'de yaşayan Hamilton, ust uste beş kez kazandığı Wimbledon finalini kaybeden dunyanın bir numaralı teniscisini, iki yıl once emekli olan yedi kez F1 dunya şampiyonu Michael Schumacher'e benzetti: "Nadal'da yeni bir şeyler vardı. Aclığı inanılmaz boyuttaydı. Eğer aynı başarıya defalarca ulaşmışsanız buna cevap vermemiz mumkun değil." Hamilton, F1'in en genc dunya şampiyonu olma yolundaki mucadelesini, Rafael Nadal'ın Wimbledon şampiyonluğuna uzanan mucadelesi ile ozdeşleştirmesinin mumkun olduğunu soyledi: Caylak sezonunda şampiyonluğu bir puanla kacıran İngiliz pilot, "beş veya altı yaşımdan bu yana aynı aclığı ben de yaşıyorum. Bu duyguyu her zaman da yaşayacağım. Monaco ve Silverstone'da kazanmayı her zamankinden cok istiyorum. Bu benim icin pozitif bir şey." Bu sezon uc birincilik elde eden Lewis Hamilton, geride kalan dokuz yarış sonunda, kendisiyle aynı puana sahip olan Kimi Raikkonen ve Felipe Massa'nın onunde liderlik koltuğunda oturuyor. Her yarış oncesi buyuk heyecan yaşadığını belirten 23 yaşındaki pilot, bu heyecanın başarısızlık endişesinden değil, olayın doğasında bulunan bilinmezlik duygusundan kaynaklandığını soyledi: "Mukemmel start alabilecek miyim? İlk virajda ne olacak? Bunların hicbirini bilemezsiniz, olacaklar hakkında elinizde en ufak bir ipucu yoktur. "Sola mı sağa mı gitmeli? Gec frenaj mi erken frenaj mı? Arkadan vuran olacak mı? Lastik patlar mı? O kadar cok soru var ki... Heyecanı yaratan bu sorular. Yarışmaya başladığım ilk gunden itibaren bunu yaşıyorum." Hamilton, yarış oncesi yaşadığı gerilim ve duygu yoğunluğunu sorun olarak gormediğini ve bundan kurtulmayı kesinlikle istemediğini sozlerine ekledi. Kaynak __________________