Felipe Massa, kendisi icin kabus gibi gecen İngiltere GP'sini geride bıraktığını, bu andan itibaren en istikrarlı pilot ve takımın şampiyon olacağını soyledi. Felipe Massa, kendisi icin cok kotu gecen İngiltere Grand Prix'sini geride bıraktığını ve hala her pilot kadar Formula 1'de şampiyonluk şansı olduğunu soyledi. Yağmur altında koşulan İngiltere GP'sinde beş kez spin atan, rakiplerinden tur yiyen ve finişe son sırada ulaşan Massa, bu kotu yarışla ilgili kafasında hicbir iz kalmadığını soyledi. Silverstone'daki mucadeleden sonra genel klasman liderliğini kaybeden Brezilyalı pilot, "herkesin kotu bir gunu olabilir. Ben de cok kotu bir hafta sonu gecirdim" dedi. "Futbolda oyle oyuncular vardır ki, tek bir macta hicbir şey yapamaz. Topa dokunur ama bir şey olmaz. Boyle durumları acıklamak zor" diyen Massa şoyle devam etti: "İngiltere'de kapkara bir hafta sonu gecirdim. Cuma gunu kaza yaptım, Cumartesi gunu bir sorun yuzunden pite girmek zorunda kaldım, Pazar gunu de facia bir yarış cıkardım. Bunu acıklamak imkansız, spor hayatının bir parcası. Herkesin iyi br kotu zamanları olabilir. Bana olan da bu, umarım tekrarlanmaz." Massa, unutmak istediği Silverstone yarışına rağmen suruculer klasmanında hala lider Lewis Hamilton ve Kimi Raikkonen gibi 48 puana sahip. Dort farklı pilotun liderlik koltuğuna oturduğu bu sezon Hamilton ile birlikte uc yarış kazanan iki isimden biri olan Massa, "herkes aynı gemide. Herşey olabilir. Şu andan itibaren sezon sonuna kadar en onemli şey istikrar" dedi. Ferrari surucusu, "tum pilotlar birbirine cok yakın. İstikrar cok ama cok onemli. Bir yarışı puansız kapatıyorsunuz, sonraki hafta aynı olayı rakipleriniz yaşıyor. Duzenli şekilde puan toplamaya konsantre olmamız gerek. Rakiplerin boş gectiği bir yarışta alınacak birkac puan bizi şampiyon yapabilir" diye konuştu. Felipe Massa, Hockenheim'ın son kez F1'e evsahipliği yaptığı 2006 yılındaki yarışı, o zamanki takım arkadaşı Michael Schumacher'in ardından ikinci sırada bitirmişti. Kaynak __________________