Max Verstappen, Ferrari’yle karşılaştırıldığında Red Bull’un son yarışlardaki performansının bazen “cok garip” olduğunu soyledi. Verstappen, gectiğimiz hafta sonu gercekleştirilen Singapur Grand Prix’sinde Ferrari’lerin arkasında ucuncu olarak podyuma cıkmıştı. Ferrari’nin, motor gucunun onemli olduğu Spa ve Monza’dan sonra yuksek yere basma gucu isteyen Singapur’da da galibiyete ulaşması şaşırtmıştı. Ferrari’nin Singapur’daki performansına şaşırıp şaşırmadığı sorulduğunda Verstappen, “Eğer senenin başına ve belki Macaristan’a bakarsanız, evet. Ancak Singapur’un tarihine bakarsanız, onlar burada her zaman rekabetcilerdi.” “Sahip oldukları motor gucu, onları daha iyi ve daha hızlı yapıyor. Ancak Monza’ya bakarsanız, herkesin bir saniye onunde olmaları bekleniyordu ancak olmadılar.” “Bu yuzden bu bazen cok garip oluyor. Monza’da cok zorlanacağımızı duşunduk, ancak Singapur’daki sıralama turlarındaki gibi bir seans gecirebilirdim.” “İşlerin Monza’da iyi gidip Singapur’da kotu gitmesi biraz garip.” “Gecmiş yıllara gore farklı bir yone gittik ve istediğimiz şekilde calışmadı. Muhtemelen simulatorle ilgili bazı kucuk şeyleri daha iyi yapabilirdik.” “Simulatorun bize o kadar cok faydası olduğunu duşunuyorum ki, muhtemelen işe yaramadığı bir hafta sonu olabilir.” “Ne yazık ki bu hafta sonu da Singapur’du, ancak gelecek sene icin bunu geliştirip geliştiremeyeceğimizi gormek icin her şeye bakacağız.” şeklinde konuştu. Red Bull’un Rusya GP hafta sonu, yeni bir 4. versiyon Honda motorunun kullanılması kararıyla şimdiden zarar gormuş durumda. Bu stratejik hamle, Red Bull ve Toro Rosso’ya Honda’nın ev yarışı Japonya GP’de yeni bir motorla yarışma ve sene sonuna kadar başka motor değiştirmeden bu motorlarla devam etme şansı tanıyacak. Verstappen, “Gecen sene burada geriden başladık ve geciş yapmak buyuk bir sorun olmamıştı. Belki orta sıra takımları bu sene biraz daha rekabetci, ancak sorun olmamalı.” “Ondekilere gore biraz zaman kaybedebilirsiniz, ancak gercekci olmak gerekirse zaten dorduncu veya beşinci sırada yarışa başlayabilirdik.” dedi. Verstappen’in takım arkadaşı Alexander Albon ise, sıralama turlarında bir deneme yapacağını duşunduğunu ancak bunu muhendisleriyle henuz tartışmadığını soyledi. Albon, “Benim acımdan, sadece aracı duşuk yakıt yukuyle tecrube etmek istiyorum.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: “Red Bull’un Ferrari'ye kıyasla son yarışlardaki performansı cok garip”