George Russell, onumuzdeki sezon Williams’a liderlik etmeye hazır olduğunu, ancak Nico Hulkenberg gibi tecrubeli bir surucunun takıma katılmasından da memnun olacağını soyledi. Williams’ın yedek surucusu Nicholas Latifi, koltuk icin favori durumda yer alıyor. Bu da Russell’ı, sadece ikinci senesinde takımın lider surucusu haline getirebilir. Ancak takım, para getirmeyen bir surucuyu takıma katmaya karar verirse, Hulkenberg en mantıklı secim olacak gibi gorunuyor. Russell sadece, karşısında itibar kazanabileceği ve hızlı bir takım arkadaşı istediğini soyledi. Russell, “Benim tercihim, yanımda mumkun olan en hızlı surucuye sahip olmak. Cunku ne yapabileceğimi herkese kanıtlamak icin elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve bunu gosterme fırsatını yeniden istiyorum.” “Kontrolu ele almaya, yanımda bir caylak olsa bile takıma liderlik etmeye hazır olduğumu hissediyorum. Ancak yanıma Hulkenberg gibi tecrubeli ve itibarlı biri gelirse de aynı şekilde memnun olurum.” “Ondan bazı şeyler oğrenebileceğimden eminim, bu bana ne yapabileceğimi gostermek icin cok iyi fırsat tanır.” şeklinde konuştu. Gectiğimiz hafta Singapur’da konuşan takım patronu Claire Williams, takımın tecrubeli bir surucuye %100 ihtiyac duymadığını ve şimdiden Russell’ın liderlik ozellikleri gosterdiğini soyledi. Williams, genc bir surucunun de takıma liderlik edebileceğini ve Russell’ın bu sene hem arac dışında hem de arac icinde sorumluluklarını bildiğini ve anladığını da belirtti. Takım patronunun ovguleri hakkındaki duşunceleri sorulduğunda Russell, “Bunu aslında butun kariyerim boyunca yaptım. Bir surucunun gorevinin, takımı inşa etmek, takımı ve ozellikle kendi muhendislerini motive etmek ve bu ilişkiyi geliştirmek olduğunu duşunuyorum. Bu, şu an Formula 1’de buyuk onem taşıyor.” “Cok fazla calıştım, fabrikada muhtemelen griddeki tum suruculerden daha fazla zaman gecirdim, simulatorde bunu geliştirmeye ve hafta sonlarına hazırlanmaya calıştım, muhendislerle zaman gecirdim. Bunu, bir surucu olarak kendi rolum gibi goruyorum.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Russell: “Hulkenberg’i Williams’ta gormekten memnun olurum”