Lewis Hamilton, 2021 icin planlanan ters grid fikrinin 2021 icin hazırlanan kurallarda yeteri kadar iyi iş cıkarılamamasının bir bahanesi olmasından endişe duyuyor. F1'in kural koyucuları, 2020'de cumartesi gunu bazı yarışlarda sıralama yarışı yapmayı planlıyor. Bu yarışta grid şampiyonadaki puan durumuna gore tersten dizilecek ve o yarışın sonucuna gore gercek yarışın sıralaması belli olacak. Hamilton'ın bu senenin başında 2021 kurallarıyla ilgili sureci eleştirmesinin ardından pilotlar kural toplantılarına cağrılmıştı. Rusya GP oncesinde konuşan şampiyona lideri pilot, kurallarla ilgili yine olumsuz konuştu. Hamilton, "Bu konuda endişelerim vardı ve aynı endişeler devam ediyor." "Gercek şu ki, grid pozisyonlarını tersine cevirmeye calışıyorlar ve acıkcası bu karar surecinde yeteri kadar iyi iş cıkaramamalarının bir bahanesi gibi gorunuyor." "Aracları neden ağırlaştırıyorlar? Bunun bir nedeni yok, daha guvenli değil, yarışlar acısından daha iyi değil." "Benim dikkat cektiğim noktalar aynı. Ben hÂl endişeliyim. Toplantılarda şahit olduklarıma bakarsak, pek bir şey değişmeyecek." dedi. Hamilton ve tum pilotlar, gelecekte istedikleri şeyler konusunda birlik olmuşlardı. Tum pilotları iceren Grand Prix Suruculer Birliği (GPDA) son donemdeki toplantılara katıldı. Ancak Hamilton, toplantıların cok verimli gectiğini duşunmuyor. 2021 F1 kurallarının temelinde, aracların birbirlerini daha yakın takip etmesini sağlayacak tasarım olması yer alıyor.Hamilton, "Son senelerde yaptıkları değişiklikler pek etkili olmadı, bu acıdan karar verme sureci acısından muhtemelen kendilerinden emin değiller." "Bilmiyorum. Kolay bir iş değil. Karar surecinde cok fazla insan yer alıyor." "Bizler pilotlar olarak etkimizi koymak ve onların daha iyi kararlar almasında yardımcı olmak istiyoruz ancak cok fark yaratıyoruz gibi gorunmuyor." dedi. Gunumuz F1 araclarının minimum ağırlığı 743 kg olmak zorunda. Yeni jenerasyon F1 aracları, 18 inc lastikler ve standart parcalarla daha da ağırlaşacak. Hamilton, yeni kurallarla alakalı umutlu olmak istediğini ancak yine de ağırlık artışı gibi konuların kendisini endişelendirdiğini soyledi. Hamilton, "Buna bir anlam veremiyorum. Aynı zamanda daha yavaş olacağız. F1 neden daha yavaş olmak ister ki? Teknoloji ve yenilik acısından ilerlemeli, daha hızlı olmalıyız." "Daha kotu lastiklere, daha ağır, daha ağırbaşlı araclara geciyoruz... Onlarla bu konuyu konuştuğumuzda anlamıyorlar." "Buyuk coğunluğu daha once yarışmadı ya da Formula 1 aracında olmadı. Ancak her zaman boyle oluyor." dedi. İnternet Haber