Sebastian Vettel, Ferrari'nin kaydettiği gelişimden memnun olduğunu soyledi. Ferrari, ikinci yarıya harika başladı ve beklendiği uzere hem Belcika hem de Monza'da zafere ulaşmayı başardı. Ancak İtalyan ekip, bu iki yarışa ek olarak yuksek yere basma gucu isteyen Singapur'da da zafere ulaştı. Vettel, bu durumdan memnun olduğunu soyledi ve takımın ilerlemesini ovdu. "Belki de taraftarların beklediği şey tam olarak bu mucadeledir. Farklı pistlere geldik ve Sochi'deki pist onceki iki yarışa benzemiyor, bu yuzden burada nasıl olacağımızı soylemek zor. Goreceğiz, ancak son yarışlardaki sonuclar bize guven veriyor. Singapur'un bu kadar guclu olmasını beklemiyorduk, ama nasıl sonuclandığını hepimiz biliyoruz. Umarım burada da hızlı oluruz. HÂl gelişebileceğimize eminim, son yarışlarda kesinlikle birkac adım attık." "Aractan her zaman yapabileceğinden daha fazlasını istiyorsunuz. Genel olarak, hangi yone gitmemiz gerektiğini anlıyoruz. İlk once ayar sorunlarını cozduk. Sonra da Singapur icin hazırladığımız parcalarla doğru yonde ilerlemeyi başardık. Şimdi aracta daha fazla yere basma gucu ve daha iyi bir cekiş gucu var." "Singapur'daki guncellemeler, aracın potansiyelini ortaya cıkarmak icin ayarlarla daha fazlasını yapmamıza izin veriyor. Oncesinde denge sorunlarımız vardı. Bazı virajlarda on lastikler bazılarında ise arka lastikler cekişe sahip olmuyordu. Ama yeni parcalar bize denge uzerinde calışma konusunda daha fazla ozgurluk verdi." Sebastian Vettel asla ikinci pilot gibi hissetmediğini soyledi. "Asla ikinci pilot gibi hissetmedim. Duruma 'birinci kim ve ikinci kim?' gibi bir bakış acısıyla bakmak hic mantıklı değil. Her seansta elimden gelenin en iyisini yapmaya calışıyorum. Bazen cok iyi gidiyor, bazense değil. Bir şey yolunda gitmediğinde nedenlerini bulmaya calışıyorum ve bir dahaki sefer daha guclu olmaya calışıyorum.". "Durumu karmaşıklaştırmamaya calışıyorum. Singapur'a giderken aklımda Monza yoktu. İşimi nasıl daha iyi yapacağımı ve nasıl iyi bir yarış gecirebilecğeimi duşundum. Tabii ki, Singapur'daki yarışma tarzımdan memnunum ve Monza'dan memnun değilim. Ama aynı şey uzerinde cok uzun sure duşunmek icin hicbir sebep goremiyorum." İnternet Haber